Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.11.2015. u 21:30

Papa Franjo i ovom prigodom ponovio je svoju tezu da se treći svjetski rat događa u svojim dijelovima pred očima cijeloga svijeta.

Ponovno kušnja! Ponovno izazov zla na koji treba odgovoriti zdravim razumom i zdravim duhom, čistom vjerom i iskrenim prijateljstvom jer su se zločini u Parizu i ovoga puta predstavili uime islama čineći to svjesno kako bi se terorizam zaogrnuo plaštom religije i izazvao još dublje i još nepremostivije razlike između zapadnoga (kršćanskoga) svijeta i islama. Dakako, ne događa se to slučajno u ovome trenutku dok se s juga Europe prema njezinu sjeveru slijevaju rijeke migranata, koji su upravo islamskoga podrijetla i vjere. Već s prvim migrantskim valom kršćanska se Europa zabrinula za vlastiti (doduše, izblijedjeli i u povijesnim sjećanjima uljuljani) kršćanski identitet, preplašivši se "islamizacije", kao nasilne promjene statističke svjetonazorske stvarnosti. Nesretni, tužni i tragični događaji u Parizu trebaju samo potvrditi takav strah, a zna se da je reakcija na strah nasilje, mržnja i osveta.

No, valja postupiti upravo suprotno ovoj velikoj kušnji. Papa Franjo i ovom prigodom ponovio je svoju tezu da se treći svjetski rat događa u svojim dijelovima pred očima cijeloga svijeta. Događaji u Parizu upravo su dijelovi toga rata i treba im se suprotstaviti zdravom logikom i trijeznom pameću. Kao prvo, islam je religija koja ne zagovara terorizam i ubijanje i teroristi ga koriste kao paravan za svoje zločine. Drugo, muslimani koji žive na području Europe, gdje su autohtono ili doseljeno stanovništvo, prihvaćaju Europu i njezine standarde. Potvrđuju to upravo rijeke izbjeglica koje u Europi traže svoje utočište i svoj novi dom ne kako bi je islamizirale, nego kako bi se prilagodile europskim standardima življenja. I treće, pitanje terorizma ne može se rješavati na religijskoj, vjerskoj i duhovnoj razini. Za terorizam su odgovorni oni koji su ga potaknuli, začeli, organizirali i proveli. A to je mnogo širi i obuhvatniji krug od onih koji su ga samo izveli. Terorizam danas, kao "djelić trećeg svjetskog rata", kako veli papa Franjo, očito je odgovor na globalnu politiku velesila, kojima ova uvertira u taj treći svjetski rat odgovara zbog nekih vlastitih interesa. Krvavu cijenu plaćaju nedužni ljudi. S jedne strane ugašeni životi mučki pobijena obična svijeta u Parizu, a s druge životi svih onih stotina tisuća izbjeglih koji su prošli kroz našu zemlju, od juga prema sjeveru Europe. Ista je to "raja". I toga treba biti svjestan. I nametnutoj se kušnji osvete i mržnje oduprijeti kršćanskim "nadzakonom" ljubavi. Jer je samo to jamstvo da se djelići trećeg svjetskog rata ne spoje u jednu cjelinu i ne nastane opća apokalipsa. 

>> Muftija Hasanović: Zaprepašten sam zločinima u Parizu 

>> Mons. Želimir Puljić: Čini se da napredujemo u demokraciji

Komentara 29

DU
Deleted user
21:54 15.11.2015.

Ovi napuseni svi odreda! I Papa zajedno s njima. Da su Hrvati cekali cetnike s crvenim karanfilima i zakonom nadljubavi ne bi bilo ni Hrvata ni Hrvatske.

OB
Objektivno...
22:22 15.11.2015.

Teško je biti pametan kad imaš protiv civilizacije ljude koji misle da ako poginu za svoju stvar da ih čekaju neke junferice

SO
srecko.orsulic123
22:24 15.11.2015.

Papa a sta bi Papa rekao da se to dogodilo u Vatikano ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije