Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica protiv vlasnika dvorca u Kutjevu

Kruno Kaić prodao dvorac po mizernoj cijeni oštetivši tvrtku za 6 milijuna kuna

kutjevački dvorac
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/2
22.01.2014.
u 10:31

Novalić je dvorac kupio po mizerno niskoj cijeni, odnos za 734.000 tadašnjih njemačkih maraka. Kaića se optužuje da je to cijena koja je za 6 milijuna kuna niža od stvarne.

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, stalna služba u Požegi podignulo je optužnicu protiv 84-godišnjeg Krune Kaića, nekadašnjeg  većinskog vlasnika kutjevačkog dvorca.  Danskog poduzetnika hrvatskog porijekla, inače rodom iz Trenkova kraj Požege tereti se za kazneno djelo zlouporabe položaja. Naime, Kaića koji se 90-ih godina bio vratio iz Danske s različitim poduzetničkim inicijativama među kojima je bila i obnova kutjevačkog dvorca za turističke potrebe, a koji je kupio od kutjevačkog kombinata tereti se da je1998.godine bez znanja ostalih dioničara, kao tadašnji najveći dioničar i direktor tvrtke Dvorac d.d. prodao kutjevački dvorac tvrtki Novalić d.d., vlasnika Antuna Novalića.

Kaić, koji je inače počasni predstavnik Hrvatske gospodarske komore u Danskoj gdje danas i živi tereti se prema optužnici da je dvorac prodao i po znatnoj nižoj cijeni od procijenjene knjigovodstvene vrijednosti. Novalić je dvorac kupio po mizerno niskoj cijeni, odnos za 734.000 tadašnjih njemačkih maraka. Kaića se optužuje da je to cijena koja je za 6 milijuna kuna niža od stvarne. Isto tako, tereti ga se i da je novac od prodaje dvorac nije uplaćen na račun tvrtke Dvorac d.d. u čijem se vlasništvu on nalazio nego na njegov račun i račune članova Nadzornog odbora.

Istraga u ovom slučaju trajala je poprilično dugo jer Kaić koji živi u Danskoj nije se redovno odazivao na ročišta, a ukoliko ne bude dolazio i na sudska ročišta koja bi trebala biti zakazana ovo proljeće postoji mogućnost da mu se odredi istražni zatvor, odnosno da se izda europski uhidbeni nalog.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije