Naslovnica Vijesti Crna kronika

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen i zbog droge

Franjo Katavić uhićen je u ožujku 2010. u Austriji, a prema optužnici do njegova uhićenja funkcionirao je krijumčarski lanac preko kojeg je od studenog 2009. do ožujka 2010. droga iz BiH preko Hrvatske krijumčarena u Austriju i Švicarsku
28. svibnja 2012. u 16:07 7 komentara 438 prikaza
'PRESUDA1_Arhiva VL_Crn_0811'
Foto: ''

Franjo Katavić, široj javnosti poznat kao osoba koja je svojevremeno izradila krivotvorenu putovnicu kojom se tijekom bijega koristio general Ante Gotovina, u ponedjeljak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na tri i pol godine zatvora zbog zlouporabe droge.

U izrečenu kaznu, osim vremena provedenog u pritvoru, uračunata mu je i kazna od 16 mjeseci zatvora koju mu je zbog istg čina u ožujku 2010. izrekao Zemaljski sud u Beču. Istom presudom vijeća sutkinje Koraljke Bumči, Ivica Smolić nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora, Ilfad Hodžić na godinu i tri mjeseca zatvora, Mladen Šekerija na dvije godine zatvora, dok je protiv Željka Vrhovca donesena odbijajuća presuda. Smoliću je u izrečenu kazanu također uračunata presuda Zemaljskog suda u Beču od 16 mjeseci zatvora.

Katavić je uhićen u ožujku 2010. u Austriji, a prema optužnici do njegova uhićenja funkcionirao je krijumčarski lanac preko kojeg je od studenog 2009. do ožujka 2010. droga iz BiH preko Hrvatske krijumčarena u Austriju i Švicarsku. Katavić je prema optužnici angažirao Smolića, koji je 12. ožujka 2010. za naknadu od 1000 eura u Austriju trebao prenijeti 616 grama kokaina. Droga je bila skrivena u vozilu koje je vozio Smolić, dok ga je Katavić pratio u drugom vozilu. Kada su se u Beču našli s kupcima, sve ih je uhitila austrijska policija. Nadalje, Katavić se teretio da je tijekom studenog i prosinca 2009. zajedno sa Šekerijom i Hodžićem dogovorio nabavku osam kilograma marihuane. Droga je kupljena u BIH te je preko Hrvatske treba biti dopremljena u Švicarsku, no kurir je s pošiljkom uhićen u Zagrebu.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • yocko:

    Za putovnice nije ništa kažnjen?da to za naše zakone nije ništa, sitnica?

  • Toni50:

    Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen i zbog krivotvorenja droge... Kako mu nije dokazati da je baš on izdao putovnicu onda se malo \"\"pomogne\"\" drogom da sud može da odfunkcionira ? Ili ?

  • lativ:

    heroj, zločinac? Prije će biti zločinac