Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajdi Begović:

'Voljeli bismo da na skup 'Za život' dođe i Zoran Milanović'

19.03.2016., Zagreb - Premijer Tihomir Oreskovic sa suprugom Sanjom prosetao centrom grada.  Photo:
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
21.05.2016.
u 09:00

Neke ljevičarske, ateističke i feminističke udruge najavile su kontraskup, a pridružit će im se i SDP

Katoličke i konzervativne udruge danas u Zagrebu organiziraju velik skup pod geslom „Za život, obitelj i Hrvatsku“ na koji bi trebala doći i premijerova supruga Sanja Orešković. Hajdi Begović, koordinatorica inicijative “Hod za život”, naglašava da nisu slali poseban poziv premijerovoj supruzi te da na njezin dolazak treba gledati kao na privatni čin. Zato su poslali poziv političarima, ali zasad je samo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio da će poslati svog izaslanika.

– M smo otvoreni za sve, ali ne znamo tko će doći – rekla je Hajdi Begović dodajući da bi bila sretna da dođe i Zoran Milanović. Begović očekuje da će na skup doći nekoliko tisuća ljudi koje će u ona pozdraviti uime organizatora. Bit će još nekoliko govornika, ali čini se da među njima neće biti najpoznatijih aktivista konzervativne scene kao što su Željka Markić, Vice Batarelo ili svećenici Ike Mandurić i Damir Stojić.

U “Hodu za život” ističu da ovim miroljubivim hodom žele izraziti optimizam i skrenuti pozornost na dostojanstvo i vrijednost svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Begović naglašava da nisu ni protiv koga, nego za život, obitelj i Hrvatsku. Na naše pitanje što misli o važećem Zakonu o abortusu, Begović je rekla da neće odgovarati na to pitanje jer ne može iznositi osobne stavove s obzirom na to da govori u ime svih udruga koje sudjeluju u organizaciji ovog skupa. U neformalnim razgovorima konzervativni aktivisti ne kriju da žele senzibilizirati hrvatsku javnost na preliberalan zakon o pobačaju te da ga u perspektivi žele promijeniti. Nedavno je predsjednik udruge Vigilare Vice Batarelo rekao da prvo treba promijeniti mentalitet koji odobrava pobačaj, a onda i zakon. Građansku inicijativa Hod za život čine brojne građanske udruge i zajednice među kojima su SKAC, U ime obitelji (Željka Markić i Krešimir Planinić), Molitvena zajednica Srce Isusovo, Neokatekumenski put, Božja pobjeda, Vigilare (Vice Batarelo)...

Neke ljevičarske, ateističke i feminističke udruge najavile su kontraskup, a pridružit će im se i SDP.     

>> Organizatori: U povorci protiv pobačaja bit će i Sanja Orešković

Komentara 48

NA
NaDiMaK_
09:26 21.05.2016.

On će otići na skup za smrt, s "vampirima".

Avatar transdanubier
transdanubier
09:43 21.05.2016.

znači, kontraskup će biti za smrt (poznate otrcane floskule: smrt fašizmu, smrt nerođenom djetetu, smrt slobodi mišljenja i medija). zanima me koliko će ih se skupiti? više od 10?

U1
ursus_1212
10:33 21.05.2016.

sdp je kao nasljednik komunističke partije uvijek bio za kulturu smrti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije