Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planovi za Bljesak i Oluju

Koordinacija braniteljskih udruga iz Vukovara traži odgovore iz HRT-a

HRT
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.11.2014.
u 11:55

Franjo Šoljić podsjeća kako su branitelji i građani svjedoci kako se zadnjih dvadeset godina Domovinski rat medijski, a i na druge načine, pokušava predstavljati u svjetlu raznih zločina

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara priopćenjem se obratila hrvatskoj javnosti, ali i Glavnom uredniku HRT-a Goranu Radmanu navodeći kako su svjedoci pokušaja marginalizacije prosvjeda stopostotnih vojnih invalida ali i da imaju loša iskustva u vrijeme velikih obljetnica Domovinskog rata na državnoj televiziji.

- Upravo stoga, poučeni takvim i sličnim „uređivačkim“ akrobacijama, moramo paziti, kako se takva politika vrijeđanja žrtve Domovinskog rata, ne bi ponovila u Vašoj kući. Stoga smatramo kako bi bilo nužno znati koje i kako zamišljene uređivačke i proizvodne planove, Vaša kuća sprema za obilježavanje dvadesete godišnjice akcija „Bljesak“ i „Oluja“, koje su okončale rat, i oslobodile Hrvatsku, navodi se u priopćenju kojega potpisuje predsjednik Koordinacije Franjo Šoljić. Podsjeća kako su branitelji i građani svjedoci kako se zadnjih dvadeset godina Domovinski rat medijski, a i na druge načine, pokušava predstavljati u svjetlu raznih zločina koji su, kako Šoljić ističe, individualni ili imaju rukopis nekih nejasnih okolnosti i želi ih se pripisati Hrvatskoj.

– Na taj način se Domovinski rat želi prikazati kao zločinački i protuljudski. Dobar primjer su Grubori ili Paulin Dvor, sa čijim žrtvama mi naravno suosjećamo, koji se stalo koriste u svrhu izjednačavanje krivnje, a ne odavanja pijeteta žrtvi, navodi Šoljić. Iz Koordinacije podsjećaju i da je unazad nekoliko godina HRT pokazao bešćutnu manipulaciju javnosti kada je u vrijeme dvadesete obljetnice obilježavanja pada Vukovara preko središnjeg Dnevnika, umjesto zasluženoga pijeteta žrtvi, ponovo aktivirao kosovski plan „Opera“ pokušavši insinuirati prodaju Vukovara od strane hrvatskih vlasti. Šoljić tvrdi da se u tu svrhe javnosti pokušalo montiranu snimku, za koju se već 1991. znalo kako je kosovki materijal, predstaviti kao vjerodostojan materijal.

>> Koordinacija pozvala Josića da raspusti Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Komentara 24

GU
General_U
12:40 30.11.2014.

oni koji napadnutu hrvatsku nisu branili jednostavno ovima koji to jesu ne mogu oprostiti i točka.

Avatar Kristijan Kašić
Kristijan Kašić
12:33 30.11.2014.

Koliko pljuvanja po braniteljima, majko moja mila!

BA
balic
12:43 30.11.2014.

arjavas-----ne prva vijest trebala bi svaki danbiti sta ti delas.Kako vas nije sram pljuvat po onima koji su u jednom zivotu dali vise neg sto bi vi da imate deset zivota.?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije