Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.01.2014. u 14:00

U želji da čuju konkretan odgovor, Petar Pereža i Romina Knežić popustili su sa živcima već u drugoj minuti razgovora

Kako pomiriti nepomirljivo, kako mu uzeti novac za glancanje imidža u javnosti i istodobno mu reći: "Ne istupaj, Tomislave, u javnosti", svakodnevna je pasija Karamarkovih spin doktora koji, čini se ponekad, na plećima nose težu zadaću od samog HDZ-ova predsjednika.

Premda su mu uspješno zabranili istupe u Saboru, povremeno ga (jer čovjeku se hoće) pripuste na televiziju, kao sinoć u Dnevnik Nove TV. Ni jedno pitanje nije ni slušao ni čuo, misleći kako je pametnije da se pozabavi "njima". "Oni nisu uspjeli oživjeti gospodarstvo, oni nisu ostvarili ni jednu kvalitetnu investiciju, oni nisu regulirali tržite rada", govori.

U silnoj želji da čuju konkretan odgovor na konkretno pitanje, u drugoj minuti razgovora, inače iznimno uljudni Petar Pereža i Romina Knežić popuštaju sa živcima. "Što bi HDZ napravio u ovoj teškoj situaciji, koje bi bilo konkretno rješenje?", pita dvojac, jedva se suzdržavajući od kakve nepodopštine.

Sugovornik je neumoljiv pa radije otkriva da "oni" kreiraju krivu poreznu politiku koja je potpuno destimulativna. Pa tumači: "Znate, imate stimulativnu i destimulativnu poreznu politiku. Oni realiziraju ovu destimulativnu." Kakva bi bila vaša, prekidaju ga. "Suprotna od njihove".

Sada već vape: "Imate li neko konkretno rješenje?" "Moramo dati vjetar u leđa", mirno odgovara. Znači li to da ćete smanjiti PDV? "Gledajte, ja ne mogu u ovom trenutku..." Prije izlaska iz etera još je poručio da "mi" trebamo potaknuti građane da budu dobri potrošači. Za utjehu Pereži i gospođi Knežić: obavili ste iznimno dobar posao. Izborna baza dobila je vrlo, vrlo konkretan odgovor.

Plus

"Uvijek sam govorio da je bolje biti Željko Vela nego Justin Bieber", jedna je od doskočica zbog kojih raste gledanost informativnog programa Nove TV.

Minus

Nervozan i negledljiv intervju Petra Štefanića s Milanom  Bandićem u Labirintu (HTV) ide na dušu voditelju. Jedino on ne zna da je gradonačelnik brbljivi populist.

Komentara 2

AN
Anasta
18:23 24.01.2014.

Nije lako njegovim spin doktorima, odlican clanak

UN
unbekant
19:43 25.01.2014.

Ni je ni sefu hdz-ea lahko,jer on nema pojma o vodjenju drzave,on samo misli kako napakostiti ovoj vladi i to radi vec dvije godine,i nikako ne prestaje,covjek je bez ideje k`o zmija bez zuba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije