Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvih 30 dana vlade

Josipović: Vlada još nema jasnu gospodarsku strategiju

\'03.10.2011., Zagreb -  Prof. dr. sc. Ivo Josipovic, predsjednik Republike Hrvatske. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL\'
Davor Puklavec/Pixsell
25.01.2012.
u 22:15

Nemojte da ja pravdam Vladu, ali ono što očekujem s eventualnim rastom PDV-a je da se zaista nađu mjere koje će ublažiti udar na najsiromašnije, rekao je predsjednik.

Nova vlada još je u fazi uhodavanja, još se traže najbolji potezi. Obično Vlade imaju 100 dana, mi smo ovoj Vladi dali 30, možda zbog krize i nema dovoljno vremena. Ja zaista očekujem da će se izaći s nekim propisima koji daju određenu nadu da će biti bolje, prvenstveno u gospodarstvu, kazao je predsjednik Ivo Josipović u razgovoru za Novu TV.

Na pitanje da li vidi Vladinu gospodarsku strategiju predsjednik je odgovorio kako ona još nije jasna.

- Do sada nije do kraja jasno koja je strategija, vidljivo je, što je dobro, da se ide na uravnoteženje proračuna i taj dio politike je razumljiv i možemo ga podržati. Međutim, ono što još očekujem i što mislim da nedostaje je suštinski dio; kako privući nove investicije - rekao je Josipović te napomenuo kako država, Vlada i Sabor hitno moraju reducirati broj procedura da bi se ušlo u biznis.

Predsjednik je komentirao i mogućnost povećanja PDV-a čemu se SDP dok je bio u oporbi suprotstavljao.

- Nemojte da ja pravdam Vladu, ali ono što očekujem s eventualnim rastom PDV-a je da se zaista nađu mjere koje će ublažiti udar na najsiromašnije.

Josipović je naglasio kako zagovara i rasterećenje poduzetnika.

- Nagovještaja mjera ima, još se ništa nije dogodilo, ali nagovještaja ima u pogledu smanjenja doprinosa. Cjelovitu strategiju koja bi dovela do jačanja investicija i do povećanja broja zaposlenih još nismo dobili - zaključio je predsjednik.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Komentara 143

OB
-obrisani-
08:22 26.01.2012.

a vid - rukama drži globus - to je vidija od masona...

OB
-obrisani-
23:03 25.01.2012.

\'\' BLADA\'\' koja ruzna rijec Tko je \'\' VLADA\'\' zoran, josipovic i jos par nekih \'\' VLADA\'\' zvuci velicanstveno a par smrtnika

IC
icko
23:14 25.01.2012.

Može ušparat kadmuje sve besplatno od hrane prevoza i svega ostalog našto ima potrošit 16 tisuća na zrak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije