Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Izvlačenje dijelova tijela trajat će pet do deset dana

11.02.2009.
u 15:49

PAPUČA, GOSPIĆ - Zdravko Janić, zapovjednik specijalne jedinice policije, rekao je da je potraga gotova i da su pronađeni ostaci zrakoplova i tijela sa sjeverne strane vaganskog vrha. Vidljivo je da je zrakoplov udario izravno u stijenu i raspao se, rekao je Janić.

Ostaci cessne i tijela pronađeni su ispod stijene Vaganskog vrha. Izvađen je dio ostataka aviona i dijelovi tijela koji su prevezeni u Opću bolnicu Gospić. Vjerojatno je smrt pilota i trojice letača nastupila trenutačno . Zbog padalijna i vrlo teških uvjeta potpuno izvlačenje dijelova tijela trajat će pet do deset dana. Zbog opasnosti od lavina, miniranog područja taj postuoak ide vrlo polako.

– Nećemo odustati dok se ne pronađu svi posmrtni ostaci četvorice pilota – rekao je Janić. Na to područje mogu doći samo ljudi koji su prošli specijalnu obuku i imaju specijalnu padobransku opremu jer se u uvjetima koji tamo vladaju zapravo riskiraju životi.

– Zbog uvjeta i vremena nije moguće obavitri klasični očevid, već su pripadnici specijalne policije napravili foto i video dokumentaciju mjesta događaja i to dostavili DO i istražnoj sutkinji Županijskog suda u Gospiću. Identifikacija poginulih potrajat će, obavit će se DNK-a analiza.

Specijalna policija trasirala put do cessne
Pripadnici specijalne policije jutros su na predjelu Papuče na Velebitu nedaleko od Gospića nastavili akciju učvršćivanja zrakoplova cessne koji se prije šest dana srušio na području Vaganskog vrha na Velebitu. Kako nam je rekao spacijalni policajac Dražen Knežević ostatke zrakoplova su snimali fotoaparatima i videokamerama kako bi te materijale mogli predati istražnoj sutkinji Županijskog suda u Gospiću, Matildi Rukavini.

- Vrijeme je užasno, uvjeti su iznimno loši, pada gusti snijeg. Srećom smo imali dobre upute, te smo se uz pomoć kvalitetne opreme uspjeli veoma teško kretati po zahtjevnom terenu i doći do pozicije na kojoj smo trebali obaviti posao. Uspjeli smo trasirati put za gore, no policija još uvijek nije završila očevid na terenu, - kazao je Dražen Knežević.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije