Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolibri

Izidoru Maltariću iz cvetlinskog Kolibrija naslov prvaka Hrvatske

parajedrilice (1)
Arhiv: Kolibri
04.04.2011.
u 12:00

Viceprvak Hrvatske je Nikola Kuzmić iz ivanečkog Leta, koji je bio najmlađi pilot na natjecanju

TRAKOŠĆAN – Izidor Maltarić, član Kluba slobodnog letenja Kolibri iz Cvetlina, novi je prvak Hrvatske u preciznom slijetanju parajedrilicom. Zlatnu medalju izborio je prošlog vikenda na Ravnoj gori kod Trakošćana, gdje je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u preciznom slijetanju 2011. Time je ujedno potvrdio da zasluženo nosi naslov parajedriličara godine koji mu je prošlog tjedna dodijelila Skupština Hrvatskog zrakoplovnog saveza. Oba priznanja domaćini iz Kolibrija doživjeli su kao veliko priznanje klubu iz malog pograničnog mjesta.

Konkurencija je bila jaka, a za naslov najboljih letača borilo se 47 pilota iz devet klubova iz Hrvatske i Slovenije. Stoga veseli vijest da je drugo mjesto osvojio Nikola Kuzmić iz ivanečkog Kluba Let, koji je ujedno bio najmlađi pilot. Uspjeh mladih letača pokazuje da parajedriličari ovoga kraja, koji su po svojim uspjesima vodeći u Hrvatskoj, obučavaju pomladak koji će ih i ubuduće držati u vrhu toga sporta u nas. Treće mjesto izborio je Zagrepčanin Vedran Žgela. U ekipnom poretku prva dva mjesta osvojile su ekipe Parafreeka i Parajedriličarskog kluba, obje iz Zagreba, a treći su bili cvetlinski kolibri. Natjecateljima je na ruku išlo i odlično vrijeme koje im je omogućilo da odrade svih pet planiranih serija letova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije