Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR Vatrena stihija u poduzeću “Žitopromet” u Mostaru

Izgorio silos za brašn ou Mostaru, šteta - milijunska

08.11.2008.
u 23:00

Velika materijalna šteta nastala je u požaru koji je danas rano ujutro buknuo u jednoj od zgrada mostarskog poduzeća “Žitopromet”. Na sreću, ljudskih žrtava nije bilo, niti je tko ozlijeđen.

Požar je buknuo nešto prije 5 sati, a čuvar je primijetio kako vatra izbija kroz prozore zgrade te je obavijestio vatrogasce koji su se ubrzo našli na mjestu događaja.

Gasili i djelatnici
Njihovom intervencijom, ali i sudjelovanjem djelatnika “Žitoprometa”, požar je lokaliziran oko 9 sati, a vatrogasci su cijelog dana osiguravali područje da bi spriječili novo izbijanje vatre, koja je i dalje tinjala na zgarištu.

Kako je zgarištu zbog dima i užarenih ostataka bio onemogućen pristup, policijski istražitelji iz MUP-ova Odjela protupožarne zaštite i krim-istražitelji nisu mogli ući u samu zgradu kako bi otkrili uzroke izbijanja vatre. Uviđaj će tako najvjerojatnije biti obavljen sutra ujutro.- O uzrocima još ne možemo govoriti, taj podata

k ćemo moći znati nakon što bude završen očevid. Zbog isparavanja, dima i vrućine, naši pripadnici još ne mogu ući u zgradu - rekao je glasnogovornik MUP-a Srećko Bošnjak.

Je li riječ o namjerno podmetnutom požaru ili je uzrok nešto drugo, a sumnje padaju na električne instalacije, znat će se naknadno.

Za vrijeme gašenja požara, cijelo naselje u blizini “Žitoprometa” ostalo je bez električne energije.

Izgorjeli strojevi
Požar je progutao cijelu zgradu, a riječ je o četvrtini ukupnog postrojenja mostarskog prehrambenog diva. Iz “Žitoprometa” navode da je nastala velika šteta, a navodno su izgorjeli i neki vrijedni strojevi, koji su bili u zgradi.

Zgrada je dio silosa za brašno, a sagrađena je 1947. godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije