Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA RUBU SNAGA?

Izgladnjeli sjevernokorejski vojnici po naredbi kradu kukuruz

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
31.08.2017.
u 18:30

Izgladnjelim vojnicima Sjeverne Koreje naređena je krađa kukuruza

Izgladnjelim vojnicima Sjeverne Koreje naređena je krađa kukuruza kako bi osigurali borbenu spremnost za rat koji je neizbježan, piše Daily Mail.

Kim Jong-unovi su dužnosnici navodno dali svojim neuhranjenim vojnicima dozvolu da poharaju usjeve ionako osiromašenih građana.

Sjevernokorejski vojnici, usprkos tome što Pjongjang javno pokazuje svoju moć, preživljavaju na jako malim porcijama hrane. Ukradeni kukuruz prodaju u trgovinama i na tržnicama kako bi se prehranili.

Kim Jong Un
1/10

Prema lokalnim medijima takva praksa nije neuobičajena. Mladi vojnici kojima je već dosadilo stalno gladovanje često dezertiraju kako bi ukrali hranu, a zatim bi se vraćali u vojarne. Ovakvu praksu navodno podržavaju i njihovi nadređeni koji ih u tome navodno i ohrabruju.

- Zapovjednici govore vojnicima, koji su iscrpljeni nakon obuke, da jedu kukuruz u poljima zato što je rat blizu. Čak i prijete vojnicima govoreći im da će biti suočeni s kaznama ako postanu slabo uhranjeni unatoč dozvoli da kradu i jedu kukuruz - kazao je jedan izvor.

Komentara 207

DU
Deleted user
18:53 31.08.2017.

Ovo su brozovi tifusari isto činili. Polja psenice su palili a seljacke kokosinjce pljackali.

IL
ilijan
18:38 31.08.2017.

To vam je tito! Tko se u njega kune neka ide tamo

JP
josip.pivar11
18:53 31.08.2017.

Pa stvarno nije normalno da tako ekonomski slaba država toliko troši na oružje. Tko bi uopće i htio zauzeti tu državu i onda hraniti izgladnjele ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije