Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu reakcije

Iz Srbije ironično o migovima HV-a: Ovakvi zrakoplovi su ili rashodovani ili u muzejima

Prelet vojnih zrakoplova iznad Knina povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/7
05.08.2020.
u 15:42

Nalete dva MiG-a 21 srbijanski mediji iskoristili su i da podsjete kako je Vojska Srbije tijekom posljednjih godina nabavila modernije i moćnije vojne zrakoplove

Ubrzo poslije proslave Vojno redarstvene akcije Oluja u Kninu srbijanski mediji ironično su govorili o vojnoj moći Hrvatske vojske. Naime, proslavu je uveličao nalet dva podignuta vojna zrakoplova tipa MiG 21. Tu činjenicu srbijanski mediji su predstavili kao najjače zrakoplovne adute Hrvatske vojske kakvi su, kako se navodi, u razvijenim državama odavno u muzejskim zbirkama.

- U Srbiji letjelice ovakvoga tipa koristit će se za obuku, a dobit će i zadatak da u vježbama glume neprijateljske avione. Najjači aduti hrvatskog Ratnog zrakoplovstva poslije višegodišnje agonije bit će rashodovani 2022. godine, kada im istječe i posljednji letni resurs, prenose mediji u Srbiji.

Video: Dolazak državnog vrha na glavni trg u Knin

Podsjećaju i kako Hrvatska u više navrata nije uspjela kupiti vojne lovačke zrakoplove te da će, radi toga, uskoro kontrolu zračnog prostora Hrvatske uskoro preuzeti Italija i Mađarska. Sigurni su i kako niti sljedećih nekoliko godina Hrvatska neće uspjeti kupiti vojne zrakoplove.

Nalete dva MiG-a 21 srbijanski mediji iskoristili su i da podsjete kako je Vojska Srbije tijekom posljednjih godina nabavila modernije i moćnije vojne zrakoplove. Ratno zrakoplovstvo Vojske Srbije trenutno raspolaže s 10 zrakoplova MiG 29, a za par mjeseci s remonta u Bjelorusiji dolaze još 4 ovakva zrakoplova. 

Ključne riječi

Komentara 203

IV
ivan968
16:26 05.08.2020.

kad ste bizali 95. nismo imali ni jedan avion

Avatar Uskok
Uskok
16:11 05.08.2020.

To je naša sramota. Borbeni lovci su trebali biti kupljeni prije 10 godina. Izvolite gospodo političari kupiti Rafale ili F 16. Dosta je gluposti.

KU
Kultura
17:11 05.08.2020.

A kaj vi imate komenzirat nase avione, pa vas smo sterali iz hr a danismo imali prave puske. Sacuvaj me boze srpskog junastva. Rat se vodi srcem i pamecu. A vas barbarizam vam nece pomoci u ratu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije