Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ivo Josipović premoćno pobijedio Milana Bandića u Zagrebu

Ivo Josipović
Pixsell
27.12.2009.
u 23:25

Josipović je prema neslužbenim rezultatima u Zagrebu osvojio 35 posto glasova, a Bandić tek 15,9 posto.

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović premoćno je pobijedio gradonačelnika Milana Bandića na njegovu vlastitom terenu - u Zagrebu. Josipović je prema službenim rezultatima DIP-a u Zagrebu osvojio 34,57 posto glasova, a Bandić tek 15,64 posto.

Poraz je po Bandića to teži jer je dobio tri puta manje glasova nego što ih je dobio prije šest mjeseci kada je premoćno pobijedio na izborima za gradonačelnika. Njegovo je ime na izbornom listiću za predsjednika zaokružilo samo 55 tisuća birača, a za Josipovića se odlučilo njih 123 tisuće. Treće je mjesto u Zagrebu osvojio Nadan Vidošević sa 12,1 posto glasova, a četvrta je Vesna Pusić sa 10 posto glasova. Na izbore je u Zagrebu izišlo nešto više od 350 tisuća birača, odnosno oko 52 posto.

- Moguća je pogreška od tisuću-dvije glasova, ali ne više od toga – rekao nam je esdepeovac koji je pobjedonosno donio rezultate u stožer Ive Josipovića. Drugi su, pak, kada su vidjeli koliko Josipović vodi ispred Bandića, komentirali:
- Šteta što na izborima za gradonačelnika nismo kandidirali nekog drugog.

Komentara 42

MO
modrulj
23:52 27.12.2009.

Ja kao i veliki broj gradjana nisam izasao na izbore iako mi je biracko mjesto bilo 2 minute hoda od kuce. Cisto iz protesta radi ogromnih povlastica predsjednika i politicara i radi katastrofalne kampanje. Zivo mi se je&e sta je ko radio 90\'tih. Sami se izabirajte jer niste vrijedni ni minut mog vremena.

OB
-obrisani-
00:19 28.12.2009.

Pošto je Bandić pokazao daljinski upravljač na koji se Josipović pali,morat ću porazmisliti o tome da bojkotiram izbore,te 10. siječnja dam glas bandiću.Bolje lopov nego Haški suradnici.

LI
Libela
01:42 28.12.2009.

Kolaboracija se plaća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije