Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Psi rata

Hrvatski vojni ataše pozvan u rusko ministarstvo: 'Ukazali smo mu da je 200 hrvatskih plaćenika stiglo u Ukrajinu'

Russian Defence Ministry spokesman, Igor Konashenkov speaks in Moscow
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
1/3
03.03.2022.
u 16:38

- Veleposlanik je informiran o nezakonitom djelovanju hrvatskog državljana Denisa Selera, koji je sudjelovao u borbama na jugoistoku Ukrajine 2015. godine i okuplja postrojbe hrvatskih plaćenika koje će biti poslane u Ukrajinu - kazao je Konašenkov.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov potvrdio je kako je vojni izaslanik hrvatskog veleposlanstva u Rusiji pozvan danas u rusko Ministarstvo obrane kako bi bio informiran o dolasku oko 200 plaćenika u Ukrajinu.

- Skrenuli smo mu pozornost na činjenicu da znamo kako oko 200 hrvatskih plaćenika dolazi u Ukrajinu - rekao je Konašenkov.

Ruska novinska agencija Interfax navodi da je oko 200 plaćenika iz Hrvatske doputovalo u Ukrajinu i priključilo se ukrajinskom nacionalističkom bataljunu u jugoistočnom dijelu zemlje prošlog tjedna.

- Veleposlanik je informiran o nezakonitom djelovanju hrvatskog državljana Denisa Selera, koji je sudjelovao u borbama na jugoistoku Ukrajine 2015. godine i okuplja postrojbe hrvatskih plaćenika koje će biti poslane u Ukrajinu - kazao je Konašenkov.

Video - Mit o Duhu iz Kijeva koji obara Ruse kao od šale: 'Ako postoji, neka ga Bog čuva'

Komentara 45

YE
yelloman
16:52 03.03.2022.

Rusko ministarstvo se ponasa kao da Hrvati dolaze u Rusiju a ne u Ukrajinu pa mora intervenirati. Ovo je ociti potez kolonijalne imperijalisticke sile koja vec drzi Ukrajinu svojim teritorijom. Zanimljivo je da nisu pozivali srpske atashee 2014 na razgovor kad su srpski dobrovoljci isli u Donbas a bogami ne zovu ih ni danas.

Avatar Mistborn
Mistborn
16:54 03.03.2022.

Naš državljanin ide u nama prijateljsku državu Ukrajinu. 🤔 Ja ni uz najbolju volju ne vidim što Rusi imaju s tim?

SV
Sveznadar
16:58 03.03.2022.

Rusi ušli u Ukrajinu nasilno, ubijati, žariti, paliti ne shvaćajući da bi svaki građanin zemaljske kugle trebao dati otpor toj politici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije