Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Srbi za HDZ'

Hrvatski Srbi na izborima za EU parlament glasovali za HDZ

HDZ izbori (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
16.04.2013.
u 10:12

Vlada Zorana Milanovića u svom sastavu ima tri Srbina, ali oni iz dana u dan dokazuju kako su veći katolici od pape. Ne treba čuditi što je povratnicima teže s navodnim Srbima nego sa svim etiketiranim i dokazanim srbomrscima.

Kako piše beogradski Telegraf.rs, na nedjeljnim izborima za EU parlament Srbi iz Hrvatske svoje su glasove najviše dali HDZ-u "koji ih je protjerao iz Hrvatske" jer "navijaju da se na vlast vrati HDZ i ne žele više čuti za Ivu Josipovića i Zorana Milanovića".

Kako Telegrafu.rs priča Jovo B. iz Korenice, "obnova porušenih kuća, kao i povratak Srba, potpuno je stao, mjesne ispostave Crvenog križa, koje su bile od velike koristi za sve, zatvorene su, vlada Milanovića, koja je navodno proeuropska i moderna, ništa ne radi da poboljša naš status u Hrvatskoj, naprotiv, donošenjem Zakona o prebivalištu, na perfidan način nastavili su s protjerivanjem Srba". Sava Štrbac, ravnatelj Veritasa, kaže da uopće nije iznenađen što Srbi daju glas HDZ-u i navija za njegov povratak na vlast "jer se od licemjera Milanovića i Josipovića pomoć nije mogla očekivati".

– Vlada Zorana Milanovića u svom sastavu ima tri Srbina, ali oni iz dana u dan dokazuju kako su veći katolici od pape. Ne treba čuditi što je povratnicima teže s navodnim Srbima nego sa svim etiketiranim i dokazanim srbomrscima. Paradoksalno zvuči, ali HDZ je pomagao Srbe, obnavljao im kuće. Možda su to morali činiti kako bi se "oprali" pred EU, ali su Milanovićevi "nesrbi" i Josipović poznati kao fini, uglađeni europejci, a u stvari gori su od najgorih svih srbomrzaca jer na perfidan način dovršavaju povijesnu želju Hrvata da svedu Srbe na tri posto – kaže Štrbac dodajući kako su "Srbi s HDZ-om znali na čemu su, a Milanović i Josipović kao europejci gori su od svih njihovih protivnika".

>>Pogledajte tko su najveći dobitnici i gubitnici na EU izborima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije