Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediji i mine

HDZ-ovu vijećniku Čerini Nada Zgrabljić-Rotar bila je mentor

zgrabljic
Davor Višnjić/Pixsell
16.03.2011.
u 22:00

Doktorsku je disertaciju sadašnji čelnik Hrvatskog centra za razminiranje u Zadru obranio baš pred Nadom Zgrabljić-Rotar.

Ako je suditi po broju doktorskih titula u novom sazivu Programskog vijeća HRT-a, onda bi se Prisavlju napokon dobro pisalo. Uz netom izabranu predsjednicu Vijeća, zamjenicu pročelnika Odjela za informatiku i komunikologiju Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Nadu Zgrabljić-Rotar, doktorskom se titulom još mogu podičiti dopredsjednik Vijeća, ravnatelj KB Dubrave Milan Kujundžić, povjesničar Ivo Goldstein, komunikologinja Viktorija Car te predstojnik Podružnice Hrvatskog centra za razminiranje Zadar Josip Čerina.

Obrana doktorata

No, proučivši biografije novih vijećnika, nailazimo na začuđujući podatak: iako dolaze iz suprotnih “tabora” (Zgrabljić-Rotar je predložio SDP, a Čerinu HDZ, i to kao zamjenu za Branku Pavlić kad je otkriveno da je posrijedi najbolja prijateljica premijerke Kosor), zanimljivo je da je Čerina doktorsku disertaciju pod nazivom “Hrvatski tisak u promociji međunarodnih načela borbe protiv mina” branio pred zadarskom komisijom u kojoj je bila i Zgrabljić-Rotar, i to kao njegova mentorica!

Stoga bi bilo zanimljivo znati je li Čerina, makar iz poštovanja prema bivšoj mentorici, možda bio taj šesti glas koji je presudio u njezinu izboru za predsjednicu Vijeća, a HDZ-ova kandidata Kujundžića potisnuo na mjesto dopredsjednika.

Gotovo s lobiranjima

– Kakve to veze ima sa mnom? Pa nisu oni mene umjesto njega izabrali – rekla nam je Nada Zgrablljić Rotar, koja se, dakako, sjeća Čerine: – Da, on je doktorirao na našem odjelu, no sa mnom nakon toga nije imao nikavih dodirnih točaka. Uostalom, on je bio kandidat vladajućih, a ja opozicije, i mislim da da se on već i ranije natjecao za mjesto u vijeću – kaže.

Stoga će nova predsjednica Vijeća (koja je karijeru počela kao spikerica-voditeljica na Hrvatskom radiju) očito imati pune ruke posla da spriječi ono što je naglasila u svom inauguracijskom obraćanju: da će promijeniti način rada Vijeća koje je svojim netransparentnim radom, nepotrebnim privatnim lobiranjem i manipulacijama umanjilo vjerodostojnost HRT-a.

Komentara 14

Avatar 170619890000
170619890000
22:55 16.03.2011.

... a i onaj ante tomić bi se mogao pohvaliti sa sa svojom pasulj-oficirskom diplomom potporučnika jna ... strava ...

ST
standup
22:18 16.03.2011.

ma poznan jednu cístacícu ,koja je Doktorirala na slicán-nacín..sa malo podmazivanja $$.., a onda se cúdimo jer nasí Faksevi nisu priznati u Svitu ??

Avatar comparator
comparator
11:48 17.03.2011.

HRT zapošljava novinare koji nisu skloni Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije