Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomažu i akademici

HAZU donirao 100 tisuća kuna za poplavljena područja

Zvonko Kusić
Goran Jakuš/Pixsell
21.05.2014.
u 11:09

Kusić: Pokažimo i na ovom primjeru da smo solidarni građani, ali prije svega pokažimo da smo ljudi

Vojsci plemenitih ljudi koji već danima prikupljaju i šalju pomoć stradalnicima u poplavljenim područjima danas su se pridružili i hrvatski akademici. Naime, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) danas je donirala 100 tisuća kuna Hrvatskom crvenom križu kao pomoć stanovnicima hrvatskih  područja  pogođenih  katastrofalnim poplavama. No to nije sve. Akademici su odlučili organizirati i humanitarni koncert na Guarnerijevoj violini  "King", a cijeli  prihod  s  koncerta  namijenjen je stradalima. Pozivajući sve pojedince i institucije u našoj zemlji da se uključe u akciju prikupljanja pomoći u skladu sa svojim mogućnostima, predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić poručio je:

- Ovo je trenutak kada svoje domoljublje pokazujemo kroz zajedništvo i solidarnost sa  svojim sugrađanima koji pate jer u poplavama nisu stradali samo  pojedini  dijelovi  Hrvatske,  već  je pogođena cijela naša domovina. Doniranjem makar i jedne kune možemo napraviti puno, ali prije svega ohrabriti one koji su ostali bez svojih domova i imovine, pružiti im utjehu i dokazati da nisu sami. Pokažimo i na ovom primjeru da smo solidarni građani, ali prije svega pokažimo da smo ljudi.

>> I dalje se prikuplja pomoć za poplavljenu Slavoniju. Uključite se!

Komentara 1

NV
novo vriijeme
22:48 21.05.2014.

čestitke i zahvala akademicima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije