Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezakonit otkaz

HAC vraća na posao bivšeg direktora, i to na plaću od 16.000 kuna

Goran Legac
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
19.04.2016.
u 10:42

Goran Legac priveden je u istrazi o bojenju tunela, a 2010. je, dok je bio u pritvoru, dobio otkaz zbog nedolaska na posao.

Bivši direktor građenja i savjetnik uprave Hrvatskih autocesta Goran Legac, koji je bio priveden 2009. godine zbog istrage o bojenju tunela Sveti Rok i Mala Kapela, dobio je pravomoćnu sudsku presudu u svoju korist u tužbi za nezakoniti otkaz u HAC-u iz 2010. Goranu Legcu, koji je tada bio u pritvoru, otkaz je dao tadašnji predsjednik uprave HAC-a Stjepko Boban zbog nedolaska na posao.

U HAC-u navode da se prema presudi Legac mora vratiti na radno mjesto koje je isto ili najsličnije radnom mjestu savjetnika u nekadašnjoj postojećoj ustrojstvenoj jedinici Savjetnici u upravi, a s kojeg mu je otkazan ugovor o radu. Usto, HAC mu mora isplatiti plaće kao da je radio u prethodnom razdoblju u toj tvrtki. Koliki će taj iznos biti još nije poznato jer njegov izračun ovisi o eventualnim zaposlenjima kod drugih poslodavaca u istom razdoblju, a te podatke u HAC-u još nemaju. Legac je inače kao savjetnik imao neto plaću oko 16.000 kuna.

HAC su za nezakonite otkaze tužili i bivši predsjednik uprave Jurica Prskalo i glavni inženjer Željko Kandija, koji su također privedeni u akciji Nesklad, a njihovi sudski postupci još traju.

>>HAC ONC smijenio odgovorne za uskrsne gužve na autocesti

Komentara 35

NE
Neonacionalist
11:09 19.04.2016.

Je lipo kad se uhljebiš u državnu firmu pa nemoš dobit otkaz sve da i u zatvoru završiš povezano s tim poslom .

AL
Alkana
10:59 19.04.2016.

Onaj tko mu je dao nezakoniti otkaz, neka mu sada isplati i zaostale plaće! Zar to ne bi bilo pravedno???

KN
knezevic3d
10:47 19.04.2016.

vratili se kradezeovci na vlast ukida se financiski uskok ,sad se opet moze krasti,a i samo kradite pa narod vas je izabrao......e moj narode.....nista drugo nismo ni zasluzili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije