Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANOGRADNJA

Grad Rijeka potpisao ugovore za gradnju novih stanova na Rujevici

27.01.2009.
u 16:31

Potpisali smo ugovore za gradnju 80 stanova koji će biti prodani za cijenu nižu od tržišne. Do kraja godine planiramo potpisati ugovore za još 84 stana na Drenovi - rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel pri potpisivanju ugovora za stanove na Rujevici prema modelu poticajne stanogradnje.

Potpuna oprema
Do kraja veljače 2009. trebala bi početi gradnja tih 80 stanova na Rujevici, što je druga faza gradnje prema programu društveno-poticane stanogradnje, a odnosi se na četiri stambene zgrade. Prva je faza gradnje stambenog bloka Rujevica obuhvatila gradnju dviju zgrada s ukupno 124 stana, čije su ključeve stanari dobili u rujnu prošle godine.

Po svakom je objektu predviđeno 20 stanova, što ukupno čini obećani broj od 80 stanova. Parkiranje je predviđeno u okolišu i suterenu zgrade. Spremišta i drvarnice bit će smješteni u suterenu. Ovoga je puta Grad predvidio 24 dvosobna, 36 trosobna i 20 četverosobna stana po 50, 70 i 95 četvornih metara.

Infrastruktura je napravljena za prve tri zgrade, a još se mora napraviti za četvrtu zgradu. Osnovne su tehničke karakteristike objekata identične - osim devet parkirališnih mjesta u suterenu, na vanjskom ih je parkiralištu predviđeno još devet, od kojih su dva za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

Ukupno su stanarima na raspolaganju 34 parkirališta. U prizemlju su ulaz u zgradu i stambeni prostor, a na preostala četiri kata su stanovi. Građevina ima izravan pristup na prometnicu s južne strane. Uredit će se i zelene površine. U stanovima je parket u sobama, a keramičke pločice u kupaonici, boravcima, blagovaonicama i hodnicima, kuhinji, lođama, gospodarskim prostorima te stubištima. Predviđa se da će se stanovi zagrijavati plinskim etažnim grijanjem s kombi bojlerom od 18 i 24 kW smještenim u stanu.

Stanovi za 35 milijuna
Izvođač radova bit će Novotehna iz Rijeke, a vrijednost je radova 29 milijuna bez PDV-a, odnosno 35, 251,000 kuna s PDV-om. Nadzor će obavljati Flum-ing, također iz Rijeke, a vrijednost je nadzora 240 tisuće kuna bez PDV-a.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije