Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usred noći

Gliser se zabio u svjetionik kod Ilovika, ozlijeđeno dvoje mladih!

pomorska policija
Goran Kovačić/PIXSELL
30.06.2014.
u 14:27

Mladić je zadobio po život opasne ozlijede, dok je djevojka lakše ozlijeđena

Noćas oko 1,25 sati gliser dužine četiri metara, pogonjen vanbrodskim motorom snage 50 konjskih snaga s dva člana posade zabio se u plutajući svjetionik u uvali Ilovik na otoku Iloviku. U ovoj pomorskoj nesreći ozlijeđena su oba člana posade, 25-godišnji D. Š., voditelj plovila i 27-godišnja I. S.

Pomorska policija Lošinj o nesreći je obavijestila Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanju na moru, koja je pokrenula hitnu medicinsku evakuaciju unesrećenih. Mladić je zadobio po život opasne ozlijede, zbog čega je Središnjica organizirala hitan medicinski prijevoz Jadrolinijinim trajektom do Maloga Lošinja. Ondje je djevojci, koja je lakše ozlijeđena, ukazana pomoć, dok je teško ozlijeđeni 25-godišnjak prevezen u KBC Rijeka. Srećom, unesrećeni je stabilno i izvan životne opasnosti.

Djelatnici nadležne Lučke ispostave Mali Lošinj na mjestu nesreće nisu uočili zagađenje mora, a oštećeni gliser otegljen je do obale gdje će se izvršiti očevid o uzrocima ove pomorske nesreće. Nedugo nakon prve dojave u 1.55 sati MRCC Rijeka putem dojavne postaje ORP Splitradio spojen je sa posadom motorne jahte naziva „Korina“, u vlasništvu hrvatske charter tvrtke, koja se nasukala ispred luke Hvar. Pet članova posade zatražilo je pomoć, o čemu je obaviještena nadležna Lučka ispostava Hvar. Na jahti se nalazilo pet talijanskih brodolomaca koji nisu bili životno ugroženi.

Središnjica im je predložila pomoć komercijalne tvrtke „Emergency sea“, no vlasnik nasukane jahte, charter tvrtka odbio je pomoć. Samostalno su organizirali prihvat talijanskih brodolomaca i odsukavanje plovila.

>>Iz mora spašen slovenski turist, zapalio se brod na Rabu

Komentara 2

KA
kajinx
15:23 30.06.2014.

Da li je svjetlo bilo upaljeno na svjetioniku? Ako jest, išli su prema njemu kao komarci, ako nije, to je razlog.

EP
epulon
22:41 30.06.2014.

Razlog je prvenstveno u tome što samo potpun k...n glisira po noći, i sa stvar bude bolja u uvali. Na stranu to što je u prekršaju, ali glisiranje noću je vrlo riskantno. Nadam se samo da će se oporaviti i izvući pouku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije