Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korida

Francusko ustavno vijeće odbilo zabraniti borbe s bikovima

korida,borba s bikovima
AFP/PIXSELL
21.09.2012.
u 12:03

Propala je žalba društava za zaštitu životinja, suci tvrde da borbe ne štete ustavom zajamčenim ljudskim pravima

Francusko ustavno vijeće odbacilo je žalbu društava za zaštitu životinja koja su tražila zabranu borbi s bikovima, prenosi BBC. Suci su utvrdili da "tradicionalne" borbe, koje se održavaju na jugu zemlje, ne štete ustavom zajamčenim ljudskim pravima.

Stigavši iz susjedne Španjolske, borbe s bikovima u Francuskoj su postale popularne prije stoljeće i pol, pogotovo u područjima Nimesa i Arlesa. U Francuskoj u borbama svake godine strada više od tisuću bikova. Nedavna je anketa pokazala da 48 posto Francuza podržava zabranu, dok je prema prijašnjim istraživanjima protiv borbi bilo i do dvije trećine stanovnika.

U obranu koride ovog je mjeseca stao ministar unutarnjih poslova Manuel Valls koji je rođen u Barceloni. Borbe s bikovima zabranjene su u nekim dijelovima Francuske, a prošle su godine zabranjene čak i u Kataloniji.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
12:28 21.09.2012.

sto je ta zivotinja zgrijesila da se muci i da ljudima njena patnja pruza zabavu !

OB
-obrisani-
12:26 21.09.2012.

ima zivotinja koje tjeraju ljudi da se medjusobno bore do smrti ali da covjek muci ovako zivotinju i ubija na kraju to bi za ljude koji zive u dzungli mogao da shvatim ,ali evropljani ,a onda se kaze evropske vrijednosti...kojakoja to vijera odobrava, koje su to ljudske moralnosti!

OB
-obrisani-
12:22 21.09.2012.

civilizacijski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije