Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica slobode

Film o Gotovini u subotu u 60-ak hrvatskih gradova

Ante Gotovina
Foto: Pixsell
15.11.2013.
u 11:36

Dokumentarac "Časni sude, nisam kriv" HTV-ove novinarke Nade Prkačin prikazuje se sutra diljem Hrvatske

Točno na obljetnicu oslobađajuće presude za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača danas će u 60-ak hrvatskih gradova biti prikazan dokumentarni film "Časni sude, nisam kriv" HTV-ove novinarke Nade Prkačin.

Film prati događaje od uhićenja Gotovine do njegova povratka u Hrvatsku.
– Premijera filma trebala je biti na godišnjicu Oluje u Zadru gdje je bila premijera i prvog filma "Lov na Gotovinu". Netko tko ga je trebao prije toga pogledati nije stigao to učiniti pa mi je palo na pamet da je ta nespretnost zapravo na kraju dobrodošla. Sljedeći prigodan termin bila je godišnjica oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču.

Smatrala sam da bi bilo dobro toga dana povezati hrvatske gradove koji su 1991. doživjeli agresiju jer će ga u tim gradovima najbolje razumjeti. A onda se dogodilo nešto nevjerojatno. Umjesto desetak projekcija, brojka je došla do šezdesetak jer su branitelji zvali i tražili da se i u njihovim gradovima prikaže film – objašnjava Nada Prkačin.

Komentara 8

SW
swic
13:09 15.11.2013.

Kako da Kukurikavci nisu to zabranili ?

MI
mikica
13:43 15.11.2013.

Na Jutelu ni riječi i slike na ovu temu.

SW
swic
13:08 15.11.2013.

pandorina kutija se otvara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije