Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimski uvjeti

Europa u ledenim okovima. Niske temperature odnijele i prve živote

Zagrebaši na zabavi
Zoran Grizelj
01.12.2010.
u 10:59

Kiša i snijeg padat će do kraja dana, a od sutra se očekuje smirivanje vremena i razvedravanje. Novu količinu padalina i još niže temperature možemo očekivati već od petka.

Na hrvatskim cestama danas vladaju pravi zimski uvjeti i stoga se svima savjetuje oprez. Snijeg ili ledena kiša padaju u Gorskom kotaru, Lici te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, a u Gorskom kotaru ponegdje ima i magle, javio je HAK.

Na autocesti Rijeka – Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić, puše jak vjetar. Vozači na put ne bi trebali kretati bez zimske opreme.

Kiša i snijeg padat će do kraja dana, a od sutra se očekuje smirivanje vremena i razvedravanje. Novu količinu padalina i još niže temperature možemo očekivati već od petka.

Za vikend bi u većem dijelu zemlje trebao padati snijeg, a jutarnje temperature u kontinentalnom dijelu zemlje mogle bi se spustiti do minus 14 Celzijevih stupnjeva.

Ujedno, u većem dijelu Europe obilne količine snijega, niske temperature koje prate i jaki vjetrovi izazvali su velike teškoće u zračnom, ali i željezničkom te cestovnom prometu.

Zatvorene su i neke velike zračne luke - londonski Gatwick, Lyon-Bron u Francuskoj te zračna luka u škotskom Edinburghu i švicarskoj Ženevi.

Brojni letovi su otkazani, a neke zračne luke biti će zatvorene do četvrtka. Također otkazane su i vožnje željeznicom koje spajaju London, Paris i Bruxelles. Zbog snijega su otkazane i neke željezničke regionalne vožnje u Njemačkoj.

Mediji javljaju kako su niske temperature počele uzimati i prve živote. Tako je prema pisanju poljskih medija od posljedica smrzavanja umrlo osam poljskih građana, dok su tijekom proteklih dana život izgubila i dva stanovnika Litve. Navodi se kako je riječ uglavnom o beskućnicima na čiju je smrt smrzavanjem doprinjelo i povećano konzumiranje alkohola. 

Ključne riječi

Komentara 10

SV
svnedjelja
11:22 01.12.2010.

sve u stilu ekonomije?????????????

OB
-obrisani-
11:27 01.12.2010.

Jao, jao, pa kako sada tako.... Pa tko će zaraditi na cestarinama u HAC-u sada?????

OB
-obrisani-
20:45 01.12.2010.

I moje se selo zavilo u bijelo. Prekrasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije