Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moratorij do godinu dana

Erste banka pogođenima potresom omogućava odgodu plaćanja kredita

U središtu Karlovca sve je više ruševnih objekata opasnih za prolaznike
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
26.01.2021.
u 12:52

Odgađaju i dospijeće kartičarskih troškova na dva mjeseca

Klijentima, građanima Sisačko-moslavačke i okolnih županija pogođenih potresom, kojima je nekretnina u mjestu boravišta ili prebivališta oštećena, Erste banka odobrava ugovaranje odgode otplate kredita na razdoblje od šest do 12 mjeseci.

Osim njih, odgodu otplate do šest mjeseci mogu ugovoriti i građani koji, uslijed posljedica potresa, ostanu bez prihoda ili im se oni smanje.

U središtu Karlovca sve je više ruševnih objekata opasnih za prolaznike
1/8

Za realizaciju odgode otplate klijenti ne plaćaju naknadu niti druge dodatne troškove. Banka ne traži dodatne instrumente osiguranja niti zamjenu postojećih. U slučajevima kada je inicijalnim ugovorom o kreditu bilo zasnovano založno pravo na nekretninama u korist banke, potrebno je provesti postupak solemnizacije aneksa ugovora, a banka javnobilježnički trošak preuzima na sebe. Zahtjeve za odgodu otplate klijenti mogu osobno podnijeti u bilo kojoj poslovnici banke do 31. ožujka.

Kako bi pojednostavnili proceduru, klijenti s područja Sisačko-moslavačke županije za ugovaranje odgode u trajanju do šest mjeseci prilažu samo pisanu izjavu o tome da im je u potresu oštećena nekretnina, dok je za odgodu do 12 mjeseci potrebno dokumentirati značajnije materijalne štete na nekretnini. Klijenti s područja okolnih županija odgodu realiziraju uz predočenje odgovarajuće dokumentacije o oštećenju nekretnine, neovisno o traženom roku trajanja odgode,, a oni koji odgodu ugovaraju zbog gubitka ili smanjenja prihoda, pisanu izjavu i dokumentaciju o tome dostavljaju prilikom sklapanja aneksa ugovora o kreditu.

Banka je već ranije privremeno za klijente s područja Sisačko-moslavačke županije ukinula obračun zatezne kamate na sva nepodmirena dugovanja, koja dospijevaju na naplatu do 31. ožujka, a donijela je i odluku da će klijentima s tog područja, koji koriste prešutna prekoračenja po tekućem računu s dospijećem u razdoblju do 9. travnja 2021., automatski odobriti njihovo produljenje, pod jednakim i nepromijenjenim uvjetima. Usto, klijenti koji realiziraju odgodu otplate kredita bit će oslobođeni i plaćanja naknade za vođenje transakcijskih računa u prva tri mjeseca tekuće godine.

I njihova je kartičarska kuća Erste Card Club, osim privremene obustave mjera prisilne naplate i obračuna zatezne kamate, korisnicima kreditnih kartica omogućila dvomjesečnu odgodu otplate računa s dospijećem u siječnju tekuće godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije