Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Erste banka pogođenima potresom omogućava odgodu plaćanja kredita

Odgađaju i dospijeće kartičarskih troškova na dva mjeseca
26. siječnja 2021. u 12:52 0 komentara 117 prikaza
U središtu Karlovca sve je više ruševnih objekata opasnih za prolaznike
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Klijentima, građanima Sisačko-moslavačke i okolnih županija pogođenih potresom, kojima je nekretnina u mjestu boravišta ili prebivališta oštećena, Erste banka odobrava ugovaranje odgode otplate kredita na razdoblje od šest do 12 mjeseci.

POTRES U HRVATSKOJ Vlada naložila bankama i bilježnicima: Obustavite ovrhe i omogućite donacije stradalima

Osim njih, odgodu otplate do šest mjeseci mogu ugovoriti i građani koji, uslijed posljedica potresa, ostanu bez prihoda ili im se oni smanje.

U središtu Karlovca sve je više ruševnih objekata opasnih za prolaznike
1 / 8
26.01.2021., Karlovac -U sredistu Karlovca sve je vise rusevnih objekata opasnih za prolaznike koje su dodatno ostecene nakon potresa. Sa brojnih starih zgrada otpadaju cigle, prijeti opasnost od urusavanja cijelog objekta ili krova pa su ogradene i oznacene kao neupotrebljive. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Za realizaciju odgode otplate klijenti ne plaćaju naknadu niti druge dodatne troškove. Banka ne traži dodatne instrumente osiguranja niti zamjenu postojećih. U slučajevima kada je inicijalnim ugovorom o kreditu bilo zasnovano založno pravo na nekretninama u korist banke, potrebno je provesti postupak solemnizacije aneksa ugovora, a banka javnobilježnički trošak preuzima na sebe. Zahtjeve za odgodu otplate klijenti mogu osobno podnijeti u bilo kojoj poslovnici banke do 31. ožujka.

Šibenik: Građani čekaju u redu na distanci na ulazak u Finu PAZITE KOD DONACIJA Banke upozoravaju: Ovo su najsigurniji računi, evo kako ih prepoznati

Kako bi pojednostavnili proceduru, klijenti s područja Sisačko-moslavačke županije za ugovaranje odgode u trajanju do šest mjeseci prilažu samo pisanu izjavu o tome da im je u potresu oštećena nekretnina, dok je za odgodu do 12 mjeseci potrebno dokumentirati značajnije materijalne štete na nekretnini. Klijenti s područja okolnih županija odgodu realiziraju uz predočenje odgovarajuće dokumentacije o oštećenju nekretnine, neovisno o traženom roku trajanja odgode,, a oni koji odgodu ugovaraju zbog gubitka ili smanjenja prihoda, pisanu izjavu i dokumentaciju o tome dostavljaju prilikom sklapanja aneksa ugovora o kreditu.

Banka je već ranije privremeno za klijente s područja Sisačko-moslavačke županije ukinula obračun zatezne kamate na sva nepodmirena dugovanja, koja dospijevaju na naplatu do 31. ožujka, a donijela je i odluku da će klijentima s tog područja, koji koriste prešutna prekoračenja po tekućem računu s dospijećem u razdoblju do 9. travnja 2021., automatski odobriti njihovo produljenje, pod jednakim i nepromijenjenim uvjetima. Usto, klijenti koji realiziraju odgodu otplate kredita bit će oslobođeni i plaćanja naknade za vođenje transakcijskih računa u prva tri mjeseca tekuće godine.

kune, novac Podignuta optužnica Djelatnica banke s računa dječje štednje ukrala 40.000 kuna i 1900 eura

I njihova je kartičarska kuća Erste Card Club, osim privremene obustave mjera prisilne naplate i obračuna zatezne kamate, korisnicima kreditnih kartica omogućila dvomjesečnu odgodu otplate računa s dospijećem u siječnju tekuće godine.

 

Brojanje novaca
STIŽE ZABRANA NA RAZINI UNIJE
Nema više kupnje auta ili stana za ‘keš’, sve će ići preko računa
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.