Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hodočašće

Dvije i pol tisuće mladih na susretu i katehezi s kardinalom Bozanićem

bistrica (1)
Foto: Sabina Pušec/VLM
1/3
07.09.2013.
u 18:58

– Sretan sam što mogu biti s vama u okviru ovog hodočašća, to osjećam kao posebnu radost. Ovamo smo došli u Godini vjere kao vjernici i članovi Crkve, na susretu koji nas čini zajednicom – pozdravio je mnoštvo vjernika kardinal Bozanić.

MARIJA BISTRICA - Na današnjem hodočašću mladih Zagrebačke nadbiskupije u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke okupilo se oko dvije i pol tisuće mladih vjernika.

Mladi su se okupili u šatoru kod crkve na otvorenom, gdje su sudjelovali u bogatom programu uz katehezu, pjesmu i molitvu. Već tradicionalno, s mladim vjernicima susreo se zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.

– Sretan sam što mogu biti s vama u okviru ovog hodočašća, to osjećam kao posebnu radost. Ovamo smo došli u Godini vjere kao vjernici i članovi Crkve, na susretu koji nas čini zajednicom – pozdravio je razdragano mnoštvo mladih vjernika kardinal Bozanić.

– Znanje je ljepše od gledanja, a vjerovanje je ljepše od znanja jer u tom činu ima puno ljubavi, da toga nema, vjerovanje ne bi bilo potpuno. Mi vjerujemo u Boga koji je otac Isusa Krista, to je lice Boga koji se objavio, ušao u dijelog ljubavi, dijelog s čovjekom. Bog ulazi u zajedništvo s ljudima – istaknuo je kardinal Bozanić, koji je kroz katehezu s mladima razmatrao koji put vodi bliže Bogu, kroz opis o mudracima s istoka, odnosno Tri kralja.

– Mudraci su krenuli s istoka, a istok označava mjesto izlaska sunca, početka, te su mudraci slika svakog iskrenog tražitelja Boga. I mi smo iz raznih krajeva došli u Svetište. Zabrinuti smo za sebe, budućnost, Hrvatsku, svijet, pitamo se kome danas vjerovati, u koga se pouzdati? Postavljati takva pitanja znači shvatiti da putovanje nije gotovo dok se ne susretne onoga tko ima moć uspostaviti sveopće kraljevstvo mira i u stanju je dati takvu sigurnost da se za nju živi, pa i umire. Da bi se Boga moglo tražiti treba donijeti odluku, napustiti naš mali svijet, naš istok, poći od vlastitog istoka prema Božjem gradu, prepustiti se izazovima Božjeg iznenađenja – poručio je kardinal mladima. Mladi će hodočašće nastaviti službom svjetla, zajedno s hodočasnicima grada Zagreba koji pristižu na zavjetno zagrebačko hodočašće, a kardinal Josip Bozanić sutra će predvoditi središnje misno slavlje u 11 sati u crkvi na otvorenom u Mariji Bistrici.  

>> \'Gospa je bila vrlo odlučna dok mi je davala poruku\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije