Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ HRVATSKE ŠUME

Dužnović: Na natječaju nismo prošli, pokrali su nas za bodove. Prigovor su nam odbili

Zagreb: Policijska pretraga zgrade Hrvatskih šuma
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
01.02.2023.
u 15:45

Iz Hrvatskih šuma kažu kako tvrtke Ager Alpha i Panonska biomasa na javnom pozivu od 12. veljače 2019. godine za prodaju drvne sječke ili ogrjevnog drva za proizvodnju električne i toplinske energije nisu zadovoljile uvjete te samim time nisu ostvarile pravo na potpis ugovora

Gabrijel Dužnović, direktor tvrtki Ager Alpha i Panonska biomasa, koje se spominju u porukama između Milića i Jakupčića, a za koje čelnik Hrvatskih šuma govori da ne ispunjavaju uvjete, ali će se javni poziv ponoviti što će koincidirati s njihovim završetkom kogeneracije, kazao nam je danas kako nije član HDZ-a, niti je bio, niti se ičim okoristio u priči u kojoj su on i partner oštećena strana.

- Ne bih ništa komentirao. Na natječaju nismo prošli, pokrali su nas za bodove. Prigovor su nam odbili bez ikakvog obrazloženja i onda smo partner i ja otišli na sastanak na kojem uopće nije bio predsjednik uprave Hrvatskih šuma. Nakon toga se više nismo javili ni na jedan natječaj, niti smo radili sa Šumama po tom pitanju već s privatnicima dogovaramo nabavu. Uopće nema razloga da nas se drži u negativnom kontekstu oko natječaja za dobivanje sirovine i nismo povezani s HDZ-om – poručio je Dužnović.

Isto su danas potvrdili i iz Hrvatskih šuma. Kažu kako tvrtke Ager Alpha i Panonska biomasa na javnom pozivu od 12. veljače 2019. godine za prodaju drvne sječke ili ogrjevnog drva za proizvodnju električne i toplinske energije nisu zadovoljile uvjete te samim time nisu ostvarile pravo na potpis ugovora.

- Nisu se više javljale na javne pozive HŠ d.o.o. niti s njima imamo sklopljene ugovore - istaknuli su.

Doznajemo kako su se tvrtke Ager Alpha i Panonska biomasa 4. rujna 2015. prijavile na javni poziv za prodaju drvne sječke ili ogrjevnog drva za proizvodnju električne i/ili toplinske energije. Odlukom o rangiranju prijava na taj javni poziv za proizvodnju električne i/ili toplinske energije od 2. studenoga 2015. te su tvrtke ostvarile pravo na potpis ugovora o prodaju drvne sječke ili ogrjevnog drva. No četiri godine kasnije, 30. siječnja 2019., tadašnja uprava HŠ-a odlučila je da će raskinuti ugovore s 20 kupaca zbog toga jer nisu dostavile uporabne dozvole za objekt postrojenja električne i/ili toplinske energije u rokovima određenim pojedinim ugovorom i/ili u naknadnom roku određenom dodatkom ugovoru. Riječ je o 20 od ukupno 50 višegodišnjih ugovora (na rok od 14 ili 15 godina) koje je bivša uprava HŠ-a sklopila u razdoblju od 2010. do 2016. s pojedinim investitorima u izgradnju kogeneracijskih postrojenja. Potom je objavljen javni poziv za prodaju drvne sječke ili ogrjevnog drva za proizvodnju električne i toplinske energije u 2019. na kojemu tvrtke Ager Alpha i Panonska biomasa nisu prošle.

Komentara 1

Avatar drago41053
drago41053
08:06 03.02.2023.

Sume su uvijek bile nečija samoposluga,zasto je tome tako,nasljednici sistema "snađi se druze" koji su se pozicionirali u svim nis koristi partijama samo provode u praksi "nasljede" njihovih predaka, invalidno ustrojena (namjerno) drzava ce sa ovim utezima tesko isplivati iz zabokrecine😛😜🤪😝

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije