Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKE ŠUME

Vučković o SMS porukama: 'Jakupčića nisam tražila protuzakonite usluge'

Zagreb: Marija Vučković dala izjavu nakon sjednice Vlade
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
01.02.2023.
u 11:10

Ministrica Vučković očitovala se o SMS porukama s bivšim predsjednikom Uprave HŠ Krunoslavom Jakupčićem. Kaže da nikad nije od dotičnog tražila sluge protivne propisima i zakonu te kako nijedna osoba spomenuta u porukama nije primljena na radno mjesto za vrijeme moje dužnosti

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković očitovala se o SMS porukama s bivšim predsjednikom Uprave HŠ Krunoslavom Jakupčićem. U njenom očitovanju stoji: " U vezi s objavljenim porukama u javnim medijima, očitujem se kako nikad nisam od bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića tražila pojedinačne usluge protivne propisima i zakonu. U slučaju gospodina Domagoja Magdića zaposlenog u Šumariji Josipdol, u jednoj prigodi sam zamoljena provjeriti zadovoljava li uvjete za drugo radno mjesto, sukladno sistematizaciji, pri čemu je iz objavljenih poruka vidljivo da gospodin Jakupčić povratno obavještava koji su uvjeti za takvo radno mjesto. Nikad više u nijednoj prigodi nisam pitala za gospodina Magdića. Netočno je da sam tražila prijem točno određenog pripravnika putem poruke, naprotiv, moje je pitanje, slijedom upita na različitim događanjima ili susretima, bilo prima li tvrtka Hrvatske šume uopće pripravnike šumarske struke u Dalmaciji."

Nastavlja: "Što se tiče poruka koje spominju premještaj određene osobe, mogu reći da se ovog razgovora sjećam, i koliko se sjećam, radilo se o osobi u drugom stanju koja je radila na mjestu revirnika u Šumariji Donji Lapac te je imala problema u to vrijeme s dugotrajnim putovanjima. Premještena je u Šumariju Lekenik gdje, prema posljednjim informacijama, i danas radi kao revirnik, diplomirani inženjer šumarstva."

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

U vezi s tvrtkom Cedar kaže: "Iz objava ne vidim nikakve moje poruke, sjećam se dopisa u vezi s navedenom tvrtkom poslanih od strane JLS na kojem je tvrtka imala sjedište. Koliko je meni poznato, tvrtka Cedar je, nažalost, otišla u stečaj, a prije toga je podmirila sva dugovanja prema Hrvatskim šumama. Nijedna osoba koja se spominje u porukama nije primljena na radno mjesto za vrijeme moje dužnosti."

>> VIDEO: Zaiskrilo između Grmoje i Zekanovića: Niste sposobni ni dovesti cirkusante

Komentara 11

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
12:52 01.02.2023.

Zašto je ova ministrica poljoprivrede ??

BL
blackeder2022
13:48 01.02.2023.

Namješta se na svim razinama i po političkoj i po rođačkoj liniji u svim županijana.Npr. u Pulskom vodovodu orvoren je namješteni natječaj za radno mjesto s ciljanom kvalifikacijom i potrebnim iskustvom opće namjene Kandidati iako su znali da je natječajj namješten,uredno su se pojavili na razgovoru samo da vide kako ide likovima glupiranje pred kandidatima.I naravno,izabran je kandidat koji iskustva na poslovima iz opisa nema, a da ne govorimi o općem stručnom iskustvu .Naravno,kandidati koji su imali stručnog iskustva ali za njih nije otvoren natjecaj ,jednostavno su pometeni kao zadnje smeće Tako je svugdije gdije politika i rodijaštvo uhljebljuje na državnim sisama svoje ljubimce.A mi se čudimo što smo po stupnju korupcije na razinu Ruande?

TA
Tarantula
11:25 01.02.2023.

Da znaš što je protuzakonito ne bi se učlanila u službeno kriminalnu organizaciju koja je ugrozila i ugrožava nacionalne interese RH, jasno kao dan! Vi kada namjestite natječaj svome kumu mislite da je sve bilo po zakonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije