Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u području prijelaza Rafah

Došlo je do razmjene vatre između egipatskih stražara i izraelskih vojnika, jedna osoba poginula

Military vehicles stand near the Rafah border crossing between Egypt and the Gaza Strip, in Rafah
Foto: MOHAMED ABD EL GHANY/REUTERS
1/3
27.05.2024.
u 16:42

"Incident je u tijeku i razgovara se s Egipćanima", navele su Izraelske obrambene snage (IDF)

Na granici između Egipta i Gaze došlo je do razmjene vatre, navodno između egipatskih stražara i izraelskih vojnika. Izraelske obrambene snage (IDF) potvrdile su na svom Telegram kanalu da se u ponedjeljak na egipatskoj granici dogodio "incident pucnjave", ali nisu iznijele nikakve druge detalje.

"Incident je u tijeku i razgovara se s Egipćanima", rekao je IDF, prenosi Newsweek

Novinar izraelskog KAN Newsa na platformi X je naveo: "Jutros je zabilježena neuobičajena razmjena vatre između snaga IDF-a i vojnika egipatske vojske u području prijelaza Rafah. U incidentu je ubijen egipatski vojnik. Nije bilo žrtava na izraelskoj strani". 

Egipat je, također, naveo kako je jedna osoba poginula tijekom pucnjave u blizini granice. U izjavi se ne spominje Izrael. "Egipatske oružane snage provode istragu u vezi s incidentom pucnjave u pograničnom području koji je doveo do smrti jednog od pripadnika osiguranja", naveo je glasnogovornik vojske na platformi X.

 

GALERIJA Rat u Gazi: Život u Rafahu
Military vehicles stand near the Rafah border crossing between Egypt and the Gaza Strip, in Rafah
1/23
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije