Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije izazvao požar

DORH uložio žalbu na oslobađajuću presudu Petrini

obljetnica kornati (1)
Duško Jaramaz/Pixsell
21.04.2012.
u 13:01

DORH smatra da su bitno povrijeđene odredbe kaznenog postupka te da je pogrešno utvrđeno činjenično stanje.

Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je Županijskom sudu u Šibeniku žalbu na oslobađajuću presudu Pašku Petrini (25) koji je optužen da je izazvao požar u kojem je na Kornatu 30. kolovoza 2007. poginulo 12, a teško ozlijeđen jedan vatrogasac, priopćio je DORH koji smatra da su bitno povrijeđene odredbe kaznenog postupka te da je pogrešno utvrđeno činjenično stanje.

Petrina, koji je u kolovozu 2007. radio kao sezonski recepcioner Nacionalnog parka Kornati, požar je navodno izazvao nehajnim bacanjem opuška u uvali Vrulje iako je bio svjestan da zbog visokih temperatura i suhog raslinja može doći do požara i ugrožavanja ljudi i imovine. Nakon tragedije u kojoj su poginuli vatrogasci iz Vodica, Tisnog i Šibenika, Petrina je proveo mjesec dana u pritvoru, a prijetila mu je i kazna do osam godina zatvora.

 

 

Komentara 8

Avatar seneka
seneka
13:44 21.04.2012.

Meni samo nije jasno ŠTA na tom kamenu ima gorit ?

JA
james49
13:47 21.04.2012.

Da gorit i to tak da su na ljudima izgorila i zaštitna odijela

JA
james49
13:25 21.04.2012.

Je njegov čik je zapalil taj pakleni oganj. Mo\'š mislit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije