Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dobar dan! Zovemo iz policije. Trebate nam predati 47 tisuća eura s vašeg računa jer sumnjamo da su krivotvoreni

Ona im je povjerovala te je otišla u banku gdje je htjela podignuti 47 tisuća eura, no službenica joj je taj novac odbila isplatiti
21. siječnja 2021. u 08:23 23 komentara 93411 prikaza
Split: Atmosfera oko hotela Amphora u kojem su smješteni portugalski nogometaši
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Dvojica muškaraca u dobi od 54 i 52 godine sumnjiče se za pokušaj prijevare, a istragu je protiv njih pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Sumnja se da su njih dvojica, na za sada neutvrđeni način, doznala da oštećenica na bankovnom računu ima poveći iznos novca. S još jednom, za sada nepoznatom osobom, odlučili su domoći se tog novca. Nazvali su je na fiksni telefon.

prevaranti haraju zagrebom Policija upozorava: Lažni bankari, maseri... uzet će vam ušteđevinu

– Dobar dan. Zovemo iz policije. Moramo provjeriti novac koji držite na računu u banci jer sumnjamo da je krivotvoren. A da bi ga provjerili, vi ga morate podići iz banke i donijeti kući te predati kolegi kada vam dođe na vrata – kazali su osumnjičenici oštećenici.

Ona im je povjerovala te je otišla u banku gdje je htjela podignuti 47 tisuća eura, no službenica joj je taj novac odbila isplatiti. Naime, radilo se o povećoj sumi, a klijentica nije banci najavila da će toliki novac odjednom podići.

No osumnjičenici su ponovo nazvali oštećenicu koja im je pojasnila da ne može podići toliki novac.

– Pa odite onda u banku i podignite 17.000 eura – kazali su joj.

PRIJAVLJEN ZA PREVARU Uzeo mu 6700 eura za građevinske radove koje nije obavio

Ona je ponovo otišla u banku, no nije uspjela podignuti 17.000 eura već samo 5000, a službenica banke posumnjala je da se radi o prevari pa je pozvala policiju.

Kada su osumnjičenici ponovo nazvali oštećenicu, ona im je kazala da je uspjela podići samo 5000 eura, na što su oni odgovorili da je to u redu te da će policijski dostavljač po taj novac doći 16. siječnja oko 9 sati. No kada je 52-godišnjak došao po novac, uhićen je te je na kraju zajedno sa svojim 54-godišnjim pajdašem pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom