Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Đapić prvi radni dan započeo Ballantine’som i Facebookom

26.01.2009.
u 15:52

Prvi radni dan i druga, tek 15-ak minuta duga sjednica novog osječkog Poglavarstva (prva je održana u petak nakon potvrde na Gradskom vijeću), zaključena je ispijanjem viskija! No, ne zbog povratka Ante Đapića na mjesto gradonačelnika niti nove koalicije HSP-HDZ, već rođenja malenoga Jure, drugog unuka članice Poglavarstva Mirjane Smoje.

– Bilo je vrlo važno da već prvi radni dan u tjednu, nakon sjednice GV-a, pokažemo da smo potpuno uhodani. Svatko od nas ima i znanja i iskustva da odmah možemo raditi punom snagom – kazao je Đapić nakon sjednice na kojoj je bilo tek pet točaka dnevnog reda.

Svi su svoji
Na sjednici je kao najpovoljnija za izvođenje radova na gradnji prometne površine, oborinske odvodnje i javne rasvjete u Gospodarskoj zoni Tenja izabrana ponuda Gradnje od 2,2 milijuna kuna. Dodijeljena su također dva gradska stana, a potpisnicima žiroračuna Grada određeno svih osam članova Poglavarstva, uz tajnicu Grada Jadranku Nikolov i pročelnika za financije Davora Lamzu.

Iste ovlasti dobit će, nakon imenovanja na sljedećoj sjednici GV-a, prvi zamjenik gradonačelnika Gordan Matković. Iako je danas i on bio u zgradi, klasične primopredaje vlasti između bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika nije bilo. Niti će je biti jer su, kazao je Đapić, “svi svoji”.

– To je tehnička stvar, o tome uopće nismo ni vodili računa. Prema tome, primopredaja je već praktično obavljena. Možda samo zamijenimo kabinet – kazao je Đapić, uz napomenu da “jedva čeka da se i Gordan uključi u rad Poglavarstva”. Dotad bi novi članovi osječkoga Poglavarstva trebali dobiti laptope kako bi sljedeću sjednicu odradili uz vizualni prikaz projekata koje su im danas predstavljali pročelnici.

– Podijeljeni su učenicima petih razreda – našalio se Josip Škorić (HDZ) na činjenicu da su ostali bez radnog pomagala. Novi članovi, koji su najavili da “rezova” pročelnika, pa i direktora gradskih poduzeća neće biti, uz laptope bi trebali dobiti i službene mobitele.

I na Facebooku
Osim projekata, na računalu će novi partneri moći vidjeti i stranicu Facebooka na koji se, povratkom u fotelju gradonačelnika, prijavio Anto Đapić. I zasad privukao 13 prijatelja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije