Naslovnica Vijesti Crna kronika

Deset godina zatvora zbog silovanja 10-godišnjakinje

Milorad Nikolić (29) skovao je plan pa je lažno zamolio djevojčicu, s kojom se poznaje od ranije, da mu pomogne razmijeniti novčanicu od 200 kuna. Za tu joj je "uslugu" obećao dati 50 kuna.
09. veljače 2010. u 14:17 17 komentara 10 prikaza
zlostavljanje
Foto: Arhiva VL

Bez imalo emocija, hladno i mirno saslušao je Milorad Nikolić (29) nepravomoćnu presudu na deset godina zatvora koja mu je danas na osječkome Županijskom sudu izrečena zbog silovanja desetogodišnje djevojčice iz Baranje.

Ni trunku kajanja, doznajemo, mladić nije pokazao za ovaj monstruozni čin ni tijekom cijelog suđenja.

Milorad je 10. studenog oko 20 sati nesretnu djevojčicu presreo na ulici kad se iz lunaparka vraćala kući. Skovao je plan pa je lažno zamolio djevojčicu, s kojom se poznaje od ranije, da mu pomogne razmijeniti novčanicu od 200 kuna. Za tu joj je "uslugu", pak, obećao dati 50 kuna.

Malena mu je povjerovala pa je pošla s njim do obližnje škole, a kad su zašli iza zgrade, rukom joj je prekrio usta kako ne bi mogla dozivati pomoć. Zaprijetio joj je da će "ubiti i nju i tatu i mamu i baciti bombu u njihovu kuću", nasrnuo je na nju te izvršio, kako stoji u optužnici, nasilni spolni odnos i s njim izjednačene spolne radnje.

Kada je ostvario bolesni naum, pedofil je djevojčici rekao da će se premjestiti do igrališta i "nastaviti raditi isto cijelu noć". Nesretna se djevojčica, pak, snašla i, kako bi otišli negdje gdje ima ljudi, rekla mu je da je gladna pa su se zaputili do obližnje pečenjarnice.

Milorad je svoju žrtvu djelatniku predstavio kao sestru kojoj želi kupiti hamburger. Otišli su, no petnaestak minuta kasnije do pečenjarnice je dotrčala uplašena djevojčica i ispričala što se dogodilo pa je djelatnik pozvao policiju. Milorad je sutradan pritvoren, a u pritvoru će ostati sve do pravomoćnosti presude.

Pedofil na suđenju nije poricao određeni kontakt s djevojčicom, no negirao je sam spolni čin. Pravdao se, pak, kako je bio pijan cijeli dan, no vještačenjem je utvrđeno da nije imao amneziju zbog alkohola.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • quote:

    bravo hrvatska, tako se to radi ,ako bi djevojcica imala 20 godina, onda bi bila kazna 20 godina,laki posao za sudije. ako bi stavili jos jednu nulu nazad bi bilo ok.

  • treble:

    tip je za joint dobio tri a silovatelj koji je upropastio život deset... gdje je problem kod naših sudaca u zakonima ili u osnovnoj matematici?