Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponudio suradnju pokrajini Liaoning

Čačić u Kini traži partnere u projektima zdravstvenog turizma

Radimir Čačić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
10.02.2021.
u 07:20

O tome se razgovaralo na sastanku u sklopu Inicijative Kina+17, čiji je cilj razvoj i unaprjeđenje suradnje između Kine i 17 zemalja srednje i istočne Europe te razvoj strateškog partnerstva između Kine i EU

Varaždinska županija ponudila je suradnju kineskoj pokrajini Liaoning, jednoj od industrijski najrazvijenijih u Kini, smještenoj na samoj granici sa Sjevernom Korejom. O tome se razgovaralo na sastanku u sklopu Inicijative Kina+17, čiji je cilj razvoj i unaprjeđenje suradnje između Kine i 17 zemalja srednje i istočne Europe te razvoj strateškog partnerstva između Kine i EU.

Za Varaždinsku županiju to je bila prilika i za pronalaženje partnera za ulaganje u zdravstveni turizam te jačanje suradnje visokoškolskih ustanova na području županije i Kine.

- Postoje konkretne ideje, jedna je mogućnost ulaganja u Josipovu kupelj, nekadašnji hotel u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, koji je početkom prošlog stoljeća bio jedan od najreprezentativnijih primjera lječilišno-hotelske namjene. Danas se tamo nalaze ostaci, no postoji kompletna infrastruktura. Drugi vid suradnje je daljnje umrežavanje sveučilišta, Fakulteta organizacije i informacije te Sveučilišta Sjever s partnerskim organizacijama iz Kine. I FOI i Sveučilište Sjever su otvoreni za razmjenu studenata i nastavnog osoblja - rekao je župan Radimir Čačić

Komentara 2

DU
Deleted user
10:03 10.02.2021.

treba ga poslat na mjesec ..on u kini..

DU
Deleted user
08:59 10.02.2021.

joj nemoj dosta kaj su skuhali covid

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije