Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječnik i pacijent

Burić je radio samo dnevne smjene jer bi ga lijekovi noću uspavali

\'20.01.2010, Osijek - Sumnjivi natjecaj za specijalizaciju na osjeckoj pedijatriji na kojem se nemoze proci iako postoji samo jedan kandidat,dr Milan Buric i supruga Marijana sa bebom.  Photo: Davor
Davor Javorović/PIXSELL
Autori: sl/VLM, bb/VLM
24.01.2011.
u 21:20

Bio je povučen i ne toliko druželjubiv, ali i dobra srca - priča Ante Lohinski

Znali smo za njegove određene psihičke probleme, ali i to da je sve u redu dok redovito uzima terapiju. Radio je malo otežano, a i uvijek je oko njega bilo liječnika koji su dodatno vodili računa - priznali su nam djelatnici vukovarske Hitne pomoći, gdje je pet godina radio Osječanin Milan Burić (31), koji je u subotu pokušao ubiti suprugu (29). Pred njihovim 17-mjesečnim djetetom izbo ju je kuhinjskim nožem i ozlijedio joj bubreg i jetru.

- Zbog lijekova koje je pio stavljali smo ga u dnevne smjene jer bi ga oni noću uspavali. Bio je povučen i ne toliko druželjubiv, ali i dobra srca - priča Ante Lohinski, ravnatelj Doma zdravlja Vukovar. Nije imao osnove dati mu otkaz jer je, dodaje, bolestan, a pri zapošljavanju je donio potvrdu o radnoj sposobnosti. No, među bivšim kolegama čulo se i da je znao biti nagao, osobito ako bi ga netko iživcirao, te da mnogima nije bilo svejedno raditi s njim. Kažu da je iznimno inteligentan, ali i da su znali za svađe sa suprugom te su se pribojavali crnog scenarija. Poznat je, inače, po tome što je prvi s Hitnom došao u krug vukovarske vojarne nakon pada helikoptera 2007.

Burić od studenoga radi u našičkoj bolnici. Zaposlen je, kažu u upravi, "po svim pravilima struke", a na njegov rad nije bilo pritužbi.

- Liječnički pregled nije bio obvezan jer je dolazio iz druge ustanove, a nije bilo upadljiva ponašanja. Da smo to učinili, djelovalo bi kao maltretiranje - kaže pravnik bolnice Tadija Mamić. Ističe i da su liječnici zakonski bili obvezni prijaviti bilo kakvo "nepropisno" ponašanje kolege, ako su ga primijetili.

Istražni je sudac dr. Buriću odredio zadržavanje zbog bojazni da bi mogao završiti započeto. Brani se šutnjom i ne pruža otpor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije