Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Britanska ministrica za Europu: Želimo da RH nastavi borbu protiv organiziranog kriminala

07.11.2008.
u 12:53

Britanija i drugi partneri u Europskoj uniji žele da Hrvatska nastavi snažan zamah u borbi protiv organiziranog kriminala i spremni su joj u tome pomoći, poručila je u petak u Zagrebu britanska ministrica za Europu Caroline Flint.

Tijekom boravka u Hrvatskoj Flint je s hrvatskim ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem razgovarala o bilateralnim odnosima dviju zemalja, o hrvatskom putu za članstvo u EU i NATO savezu, te o jugoistočnoj Europi.

"Mi i naši partneri u Europskoj uniji želimo da Republika Hrvatska nastavi ovaj snažan zamah u borbi protiv organiziranog kriminala ... želimo da uspijete i spremni smo vam u tome pomoći", poručila je ministrica u izjavi novinarima.

Hrvatska je već pokazala da je postigla rezultate u reformi sudstva javne uprave i borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, izjavila je Flint.

Bilateralne odnose dviju zemalja sugovornici su ocijenili "jako dobrima", a kad je riječ o hrvatskom pridruživanju EU, pozdravili su "ohrabrujuće" izvješće o napretku Hrvatske, koje je Europska komisija objavila u srijedu.

U razgovoru o stanju u jugoistočnoj Europi "suglasili smo se da je euroatlantska perspektiva za sve one zemlje koje to žele, najbolja motivacija za unutarnji razvoj svake od tih zemalja i Hrvatska je spremna pružiti svoje iskustvo, svoja znanja, a Velika Britanija isto tako", rekao je Jandroković.

"Dijelimo gotovo iste stavove o svim tim pitanjima", rekao je Jandroković, a Flint ustvrdila da Britanija pruža "snažnu potporu" Hrvatskoj u naporima za članstvo u EU i NATO-u i želi da hrvatsko članstvo bude "uspješno".

Tijekom boravka u Hrvatskoj Flint je u petak ujutro razgovarala s ministrom pravosuđa Ivanom Šimonovićem i Vesnom Pusić, predsjednicom Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU. U programu njezian boravka je i posjet OŠ Josipa Jurja Strossmayera kroz sudjeloanje u engleskoj igraonici za djecu u organizaciji British Councila.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije