Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kampu

Glavašević s izbjeglicama: Ne smijemo zatvarati oči pred ljudskom mukom

Bojan Glavašević pomaže izbjeglicama u kampu u BiH
Foto: glavasevic.eu
1/4
08.08.2018.
u 15:59

- S drugim volonterkama i volonterima čistio sam izbjeglički kamp, od smeća do tuševa i sanitarnih čvorova, radili smo i na poboljšanju uvjeta života za izbjegličke obitelji koje su smještene u hotelu Sedra - napisao je Glavašević

Bojan Glavašević, saborski zastupnik SDP-a, objavio je na svojoj internet stranici kako je dok je Hrvatska obilježavala Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, proveo nekoliko dana volontirajući u izbjegličkom kampu s JRS – Isusovačka služba za izbjeglice.

- S drugim volonterkama i volonterima čistio sam izbjeglički kamp, od smeća do tuševa i sanitarnih čvorova, radili smo i na poboljšanju uvjeta života za izbjegličke obitelji koje su smještene u hotelu Sedra - napisao je Glavašević. 

- Kao roditelju i kao nekome tko je prošao progonstvo kao dijete, teško mi je trpjeti činjenicu da na granicama moje zemlje, koja ima svježe i bolne uspomene na izbjeglištvo i progonstvo vlastitih ljudi, žive obitelji čija su dječica osuđena na vlagu, uši, nedostatak adekvatne medicinske skrbi (jedno dijete u kampu ima leukemiju i već neko vrijeme ne prima terapiju) i crnu plijesan na zidovima – onda kada zidova uopće ima - dodao je Glavašević prenoseći kakvi su uvjeti u kampu. 

Bojan Glavašević pomaže izbjeglicama u kampu u BiH
1/15

- Želim da se mi, Hrvatska, prisjetimo što smo prošli u vlastitom progonstvu. Ne smijemo zatvarati oči pred ljudskom mukom koja se događa pred našim granicama. Ako imate priliku, uključite se. Odite 3 dana volontirati, upoznajte ih, susretnite se s njima. Hrvatska ima veliko srce. Pokažimo ga i izbjeglicama i svijetu - zaključio je Glavašević koji je uz tekst objavio i fotografije iz kampa

Migranti preplavili Španjolsku obalu, Madrid traži 'europsko rješenje'

Bojan Glavašević pomaže izbjeglicama u kampu u BiH
1/14

 

 

 

Komentara 61

DU
Deleted user
16:28 08.08.2018.

Pun mi je kufer onih koji uspoređuju izbjeglice domovinskog rata s ovima koji su zapravo pošli u potragu za boljim životom ili po nekom drugom zadatku, a sve pod izlikom da su izbjeglice. Za početak izbjeglice iz domovinskog rata bježale su u najbliže sigurno odredište. Neki od njih su kasnije odlazili u inozemstvo ali s kompletnom potrebnom dokumentacijom, nisu ništa pokušavali napraviti na silu! Vrlo slično je bilo s izbjeglicama iz Bosne s tim da su oni ponekad prelazili državnu granicu s Hrvatskom bez adekvatne dokumentacije ali bi odmah potom raznim načinima dokazivali tko su i što su, a po pribavljanju dokumentacije odlazili su u treće zemlje i to uz prethodnu suglasnost i provjeru tih zemalja (Amerika, Kanada). Ovi nazovi izbjeglice, nisu otišli do najbliže sigurne pozicije, nemaju ni jednog jedinog dokumenta kojim bi dokazivali tko su, neki od njih imaju u svakoj državi kroz koju su prošli drugi identitet i što je najgore zacrtani cilj pokušavaju ostvariti na silu! Izgleda da neki zaboravljaju, da određene državne strukture postoje i plaćamo ih da bi nam osigurale mir i sigurnost pa ako treba i silom!

DO
dom7
16:50 08.08.2018.

Kao veliki borac za ljude u nevolji g.Glavasevic primi kod sebe jednu izbjegličku obitelj. Budi nam primjer...

KO
koraknaprijed
16:22 08.08.2018.

Koliko je siromasnih i bolesnih Hrvata koje je mogao posjtiti i pomoci ali to ne bi bila naslovnica danas..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije