Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDE PRIJAVA

Bivša ravnateljica varaždinske škole izvukla 134.000 kuna

druga gimnazija varazdin
MARKO JURINEC / PIXSELL
18.01.2011.
u 18:12

Neslužbeno, riječ je o Mariji Habijan, bivšoj ravnateljici Druge gimnazije, danas vijećnici u Gradskom vijeću Varaždina, članici Nezavisne gradske liste Ivana Čehoka

Na temelju zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjom ravnateljicom varaždinske srednje škole zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti. Sumnjiči se da je od 2006. do travnja 2010. godine počinila više kaznenih djela oštetivši Ministarstvo obrazovanja za 134.120 kuna - priopćeno je iz varaždinske policije.

Oštetila ministarstvo

 Kao ravnateljica, ispunjajući obračunske liste, obračunske kartone radnika, te vodeći evidenciju prekovremenih sati, za sebe i petero djelatnika škole, odobravala je isplate naknade za prekovremeni rad. Naknada za prekovremeni rad bila je isplaćivana mjesečno u različitim iznosima. Utvrđeno je da nije pisala naloge za prekovremeni rad te je naknada isplaćivana bez suglasnosti ministarstva. Time je prekršila kolektivni ugovor za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama i naputak o obavljanju tajničkih i računovodstvenih poslova u školskim ustanovama. Policija će protiv nje podnijeti kaznenu prijavu.

 Iako nitko to jučer nije želio potvrditi, neslužbeno doznajemo da je riječ o bivšoj ravnateljici Druge varaždinske gimnazije Mariji Habijan, kojoj je lani istekao mandat.

 - Ne znam što bih rekla... Nemam komentara, nemojte me ništa pitati - rekla je kad smo je nazvali. Ni od nove ravnateljice nismo uspjeli dobiti komentar jer je bila na sastanku.

 - Siguran sam da te malverzacije nisu rađene novcem Varaždinske županije jer mi uglavnom imamo dobru kontrolu nad našim novcem - komentirao je varaždinski župan Predrag Štromar.  

Županijski pročelnik za obrazovanje Miroslav Huđek kazao je da su nepravilnosti otkrivene u redovitom nadzoru inspekcije ministarstva.

Ušla u politiku

Marija Habijan bila je ravnateljica od 2006., kada je škola osnovana, do travnja 2010. godine. Riječ je o dugogodišnjoj predsjednici Udruge vrtlara Varaždinske županije, a odnedavno i varaždinskoj gradskoj vijećnici, s Nezavisne gradske liste Ivana Čehoka.

Komentara 11

OB
OBSERVER8
20:11 18.01.2011.

Ne kaže se da li se prekovremnei rad doista odradio. Ne mogu vjerovati da bi takva osoba na kraju uspješne i poštene karijere počinila kazneno djelo.

KI
kike22
16:03 19.01.2011.

čuj prava istina tko zarađuje u ovoj državi????RADNIK!!!!! stoga treba biti radnika jer da nema njih intelektualci bi bili gladni....a čovjek se ne mjeri po tome što je ,kakve je narodnosti ili vjerskog opredjeljenja a najmanje se ljudska dobrota mjeri po tome ŠTO je on po struci!!!!!!!!!!!! jer ponekad sasvim običan radnik bude prije dao od sebe i pomogao onome kome treba..............................

KI
kike22
19:52 18.01.2011.

e ravnateljice..kad ste ušli u školu tekstilci koji su bili tada u toj školi su bili mali poput makovoga zrna štovali ste samo gimnazijalce.....ali medalja ima dvije strane ..zar ne????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije