Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika priča

Veliki dossier o balkanskim narkokartelima: Otkrivamo kako je radila banda srpskog Escobara

24.04.2022.
u 00:46

Da je krijumčarenje kokaina preko onog što policije svijeta zovu mediteranskom i balkanskom rutom postalo ozbiljan problem, upozoravaju Europol i Interpol zadnje dvije godine u svojim godišnjim izvješćima. Pitanje krijumčarenja kokaina za Europu postalo je pitanje ugroze nacionalne sigurnosti jer se novac zarađen na trgovini kokainom pere legalnim poslovima, uglavnom kupnjom nekretnina.

Komentara 1

Avatar Cantor
Cantor
22:55 23.04.2022.

”Rat protiv droge” je izmišljotina državnih kriminalaca, baš kao što je to bila prohibicija svojevremeno u USA. Mafijaške bande udružene sa policijom i političarima su dobile savršenu situaciju i novo tržište za „preusmjeravanje” nevjerojatnih količina novaca u ruke „igrača”. Saa drogom nije ništa drugačije. Umjesto da se država brine da se prodaje samo vrhunska ”roba” a ne nekakvi otrovi i na to naplati porez, država se pretvara kako nešto radi a ustvari osigurava zaleđe i uklanja konkurenciju jakim ”igračima”. Ništa novo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?