Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeti mu otkaz

Balenović dala potporu Vodanoviću: 'U toj struci pogreške se plaćaju životima'

Vesna Balenović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.03.2014.
u 19:36

Vodanović će ovih dana vjerojatno dobiti otkaz jer je e-mailom slao tekst Večernjeg lista o imenovanju ravnatelja i zamjenice ravnatelja Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Predsjednica Udruge Zviždač Vesna Balenović osudila je pokretanje disciplinskog postupka protiv glavnog istražitelja zrakoplovnih nesreća Dinka Vodanovića.

Kako je pisao Večernji list, Vodanović će ovih dana vjerojatno dobiti otkaz jer je e-mailom slao tekst Večernjeg lista o imenovanju ravnatelja i zamjenice ravnatelja Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. U tekstu se navodi da je za ravnatelja izabran Bojan Šenjug kojeg se povezuje s ministrom prometa Sinišom Hajdašem Dončićem, a da je za njegovu zamjenicu izabrana Anita Koprivnjak, kći HNS-ova pomoćnika ministra obrane, iako su njihovi protukandidati imali bolje reference.

"Pokretanje postupka je neprihvatljivo i zaslužuje svu javnu osudu"

– Pokretanje disciplinskog postupka protiv Vodanovića zbog ukazivanja na odabir nekompetentnih i nestručnih kandidata za vodstvo Agencije za istraživanje nesreća u zračnom prometu, u cijelosti je neprihvatljivo i zaslužuje svu javnu osudu – poručila je u priopćenju predsjednica "Zviždača" Vesna Balenović.

– Ako dugogodišnji glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća u Hrvatskoj argumentira da odabrani za vodeće funkcije Agencije ne udovoljavaju uvjetima natječaja, ali su politički podobni ili su iz boljih familija, onda te sugestije valja shvatiti krajnje ozbiljno. U toj struci i Agenciji pravo na pogreške nema nitko jer se pogreške ne plaćaju novcem, ni propalim projektima nego stotinama života – napisala je Balenović i dodaje kako Agencija za istraživanje nesreća u zračnom prometu "svojom ozbiljnošću i radom pruža sigurnost i čuva naše živote".

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Foto: Filip Brala/PIXSELL

"Zrakoplovnu struku doista moramo ostaviti isključivo zrakoplovnim stručnjacima"

Smatra kako je posve normalna svakodnevna komunikacija glavnog istražitelja Vodanovića i Agencije sa "srodnim istražnim tijelima i organizacijama u Europskoj uniji, radi razmjene znanja i iskustava". – Ako želimo mirno i sigurno letjeti, onda zrakoplovnu struku doista moramo ostaviti isključivo zrakoplovnim stručnjacima – zaključuje u svom priopćenju predsjednica udruge Zviždač Vesna Balenović.

>>Ravnatelj Agencije Hajdašev Zagorac, a zamjenica kći pomoćnika ministra obrane

>>Vodanoviću otkaz jer je e-mailom slao Večernjakov tekst

Komentara 5

DU
Dudek
20:02 07.03.2014.

Gospodine Vodanović šta Vi očekujete od ovih kokošara. Samo tko laje s njihovog lanca taj je pameta. Jer profiterima čuva stolicu. Stuka i znanje i poštenjeje kod političara nepoznata. Oni sedrže _Snađi se duže. Ošegona ,lovrićć da ich sve ne imenujemo.

KA
kafka
13:39 08.03.2014.

'Građanska hrabrost znači imati stav i poziciju i braniti je. Ona podrazumijeva i da se u određenim situacija kaže ne.' (s.m.) .

CO
coolman
20:40 07.03.2014.

Koliko je meni poznato, u pilotskim krugovima Vodanović je sinonim za nerad i zamaglivanje. Njegovi rezultati kao inspektora za zrakoplovne udese ravni su nuli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije