Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Amerikanac došao u Hrvatsku ubijati divokoze, evo koliko se takva 'avantura' plaća

Smith se predstavlja kao profesionalni lovac, a životinje odstreljuje iz čiste zabave, što je učinio i u Hrvatskoj tijekom lova na divokoze.
16. siječnja 2018. u 09:42 13 komentara 7528 prikaza
J. Alain Smith
Pogledajte galeriju 1/12

J. Alain Smith, lovac, pisac i bogati biznismen koji putuje svijetom i ubija životinje snajperskom puškom boravio je u Hrvatskoj, o čemu je njegova ekipa snimila i dokumentarni film.

Fazan nesreća u varaždinu Lovac gađao fazane i pogodio suprugu

Smith se predstavlja kao profesionalni lovac, a životinje odstreljuje iz čiste zabave, što je učinio i u Hrvatskoj tijekom lova na divokoze. Na njegovoj stranici navodi se da je skupio više od 300 različitih životinja. Osim lova na divokoze, u filmu se navodi i da je Smithovu ekipu snašlo trovanje hranom zbog čega su završili u bolnici. 

Čini se da dolazak stranaca u lov u Hrvatsku nije rijetkost, s obzirom na ponudu jedne hrvatske agencije koju prenosi Slobodna Dalmacija

– Organiziramo lov na divokozu u lovištima Biokova od 1. rujna do 31. prosinca. Tri dana smještaja na bazi punog pansiona, dva dana lova, sve uključeno u cijenu osim trofeja koji ovise o težini. Lovište na Biokovu najpoznatije je lovište za lov divokoze (gamza) u ovom dijelu Europe u kojem su odstrijeljeni mnogobrojni vrhunski trofeji. Ovo je izrazito planinsko lovište s nadmorskom visinom od 380 m do 1750 metara te, kao takvo, idealno lovište za divokoze. Lov na divokozu slovi kao jedna od zahtjevnijih vrsta lovova u Hrvatskoj upravo zbog potrebne fizičke spremnosti lovca za šuljanjem planinskim masivom.

Obračun se vrši na osnovu stvarne vrijednosti trofeja i to nakon ocjene certificiranog ocjenjivača lovačkih trofeja u prisustvu lovnog gosta. Cjenik trofeja je od 3570 do 20.000 kuna. Ukupna cijena lovnog aranžmana je 3700 kn + cijena trofeja. Lovni paket uključuje: smještaj u luksuzno uređenom  hotelu na osnovi polupansiona, organizacija lova, lovni pratitelj za dva lovna dana, Prijevoz terenskim vozilom po lovištu, obrada trofeja (lubanja s rogovljem) i montaža na odabrani podložak – navodi se u ponudi jedne hrvatske agencije. 

J. Alain Smith
1 / 12
J. Alain Smith
Kakav skok VIDEO Lovac na zmije naljutio golemog pitona. Teško da će to ponoviti! policija NOVČANO KAŽNJEN Mađar zaustavljen na granici s puškama i mačetama Lovci u šumi TRAGEDIJA U SUDOVCU Lovcu opalila puška, sačma pogodila muškarca iza. Preminuo je u bolnici
Boris Rogoznica
REKAO DA JE NE POZNAJE
Boris konačno progovorio o aferi: 'Žao mi je što sam povrijedio najmilije'
Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
Grad s milijun srca
Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
 • Avatar Vukomerec
  Vukomerec:

  Večernji, otkrili ste toplu vodu. To se inače zove lovni turizam.

 • nogogaz:

  niš novo, amerikanci dolaze ubijat. za sad samo koze... a kasnije i svinje...??

 • crocro:

  Amerikancu je trofej od 3000 kuna kao Hrvatskom građaninu bez posla 6 kuna, koliko vrijedi jedno pivo. Kada sam vidio cifre vrijednosti trofeja pomislio sam da su u eurima i da su premale za velike biznismene. Kada protrljam oči i ... prikaži još! vidim da su kune u pitanju. Pa neka im je sretno a usput neka objave cijene trofeja u Njemačkoj, Americi, Švicarskoj, Francuskoj.