Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Al-Sisi: Bez pomoći SAD-a bit ćemo novi Afganistan

Prema mišljenju analitičara, na taj način Abdel Fattah Al–Sisi želi pridobiti potporu SAD-a bez čije bi vojne pomoći egipatska vojska bila oslabljena.
15. svibnja 2014. u 21:58 6 komentara 1102 prikaza
Abdel Fattah Al-Sisi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Kandidat koji će zasigurno postati novi egipatski predsjednik jer prema anketi dobiva više od 76 posto glasova, bivši general Abdel Fattah Al-Sisi, pokušava SAD-u i svijetu prikazati da je Morsija svrgnuo zbog terorističke prijetnje cijelom svijetu.

Prema mišljenju analitičara, na taj način Abdel Fattah Al–Sisi želi pridobiti potporu SAD-a bez čije bi vojne pomoći egipatska vojska bila oslabljena. U razgovoru za Reuters Al-Sisi je pozvao SAD da pomogne u borbi protiv terorizma kako bi se izbjeglo stvaranje novog Afganistana.

– Moramo imati američku opremu za borbu protiv terorizma – rekao je i pozvao na nastavak američke vojne pomoći, vrijedne 1,3 milijarde dolara godišnje, koja je zamrznuta nakon slamanja Muslimanske braće.

>>Egipat na smrt osudio 683 Mursijeva simpatizera

>>Pobjeda Al-Sisija neće zaustaviti nasilje i ujediniti Egipćane

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
 • dokazano.istinito:

  vidi ti faraone koji ubija djecu egipta, a trazi pomoc cionista, nadmasio i mubaraka, i gadafija i sadama huseina zajedno

 • jokitoki:

  od svoga naroda zna sta ce dobiti, pa trazi podrsku od gazde cionista

 • Avatar superhik74
  superhik74:

  Bez brige, Ameri su uvjek "pomagali" vojne hunte koje su orkestrirali po svijetu, sjetimo se samo Pinotchea u Cileu, zatim Noriege u Panami,. pa Sah Reza Pahlavi u Iranu itd. itd.