Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel iz egipta

Al-Sisi: Bez pomoći SAD-a bit ćemo novi Afganistan

Abdel Fattah Al-Sisi
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
15.05.2014.
u 21:58

Prema mišljenju analitičara, na taj način Abdel Fattah Al–Sisi želi pridobiti potporu SAD-a bez čije bi vojne pomoći egipatska vojska bila oslabljena.

Kandidat koji će zasigurno postati novi egipatski predsjednik jer prema anketi dobiva više od 76 posto glasova, bivši general Abdel Fattah Al-Sisi, pokušava SAD-u i svijetu prikazati da je Morsija svrgnuo zbog terorističke prijetnje cijelom svijetu.

Prema mišljenju analitičara, na taj način Abdel Fattah Al–Sisi želi pridobiti potporu SAD-a bez čije bi vojne pomoći egipatska vojska bila oslabljena. U razgovoru za Reuters Al-Sisi je pozvao SAD da pomogne u borbi protiv terorizma kako bi se izbjeglo stvaranje novog Afganistana.

– Moramo imati američku opremu za borbu protiv terorizma – rekao je i pozvao na nastavak američke vojne pomoći, vrijedne 1,3 milijarde dolara godišnje, koja je zamrznuta nakon slamanja Muslimanske braće.

>>Egipat na smrt osudio 683 Mursijeva simpatizera

>>Pobjeda Al-Sisija neće zaustaviti nasilje i ujediniti Egipćane

Komentara 6

DI
dokazano.istinito
11:43 16.05.2014.

vidi ti faraone koji ubija djecu egipta, a trazi pomoc cionista, nadmasio i mubaraka, i gadafija i sadama huseina zajedno

JO
jokitoki
11:46 16.05.2014.

od svoga naroda zna sta ce dobiti, pa trazi podrsku od gazde cionista

Avatar superhik74
superhik74
14:14 16.05.2014.

Bez brige, Ameri su uvjek "pomagali" vojne hunte koje su orkestrirali po svijetu, sjetimo se samo Pinotchea u Cileu, zatim Noriege u Panami,. pa Sah Reza Pahlavi u Iranu itd. itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije