Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJTEŽA KAZNA

Egipat na smrt osudio 683 Mursijeva simpatizera

Mohamed Mursi i Mohamed Badie
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.04.2014.
u 10:41

Simpatizeri zbačenog predsjednika osuđeni su zbog napada na policijsku postaju

Egipatski sud na smrt je osudio 683 simpatizera zbačenog predsjednika Mohameda Mursija, uključujući i jednog od vođa njegova pokreta Muslimanska braća, Mohameda Badieja. Isti je sud promijenio presude za 492 od 529 ljudi iz smrtnih kazni, koje im je dosudio o ožujku, u kazne doživotnog zatvora.

Badie i ostala 682 simpatizera osuđena su zbog smrtonosnog napada na policijsku postaju u kolovozu prošle godine. Odluka suda bit će proslijeđena muftiji, najvišem znalcu islamskog zakona, no njegovo mišljenje nije pravno obvezujuće.

>> Poruka Muslimanskoj braći: Svi ćete umrijeti

Komentara 13

HO
homofob
11:19 28.04.2014.

Sta mislite? Da se ovako na brzinu provela"lustracija" 1991 da li bi danas Hrvatima bilo ekonomski bolje?

ST
Stipeprof
11:45 28.04.2014.

Grijeh im je što su podržavali demokratski izabranog predsjednika Egipta. Dakle, homofob, to ti je isto kao da je netko 1991. pogubio Tuđmanove pristalice. Ti misliš da bi to bilo dobro?

DA
Dagobert
11:04 28.04.2014.

Sanadera i Vidosevica, Merzel i Sabo itd slobodno tamo !! Nek se brzo to rjesi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije