Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)dozvoljeni sadržaj

Facebook objavio nova pravila: Evo što se ne smije objavljivati

Facebook
Foto: Reuters/ PIXSELL
16.03.2015.
u 14:55

Iz kompanije su poručili kako će prijavljene slučajeve razmatrati i u smislu konteksta.

Facebook je objavio nova pravila o tome što se smije, a što ne objaviti na toj društvenoj mreži.

Detaljnija pravila pojašnjavaju Facebookovu politiku o raznim temama, među kojima su uznemiravanje, prijetnje nasiljem i govor mržnje. Facebook time pokušava uspostaviti ravnotežu između slobode izražavanja i blokiranja uvredljivog sadržaja.

Facebook zabranjuje uznemiravanje drugih korisnika, prijetnje seksualnim nasiljem, promoviranje samoozljeđivanja i terorističkih organizacija. Također, uklanja se govor mržnje na rasnoj, etničkoj, nacionalnoj, vjerskoj i seksualnoj orijentaciji, piše thenextweb.com.

Iz kompanije su poručili kako će prijavljene slučajeve razmatrati i u smislu konteksta. Primjerice, kod nasilja i kršenja ljudskih prava gledat će se je li sadržaj objavljen iz sadističkih razloga ili pak zbog podizanja svijesti o navedenim temama.

Ukoliko Facebook zaprimi zahtjev od neke države da ukloni sadržaj jer je na tom području on ilegalan, oni ga neće nužno ukloniti, već mogu ograničiti pristup tom sadržaju korisnicima te države.

Iz Facebooka su izvijestili i da su u drugoj polovici 2014. zabilježili porast od 11 posto u zahtjevima oko sadržaja koje im šalju vlade u odnosu na prvi dio godine.

>> Amerikanac završio u zatvoru u UAE-u zbog komentara na Facebooku

>> 'Facebookove nove odredbe o privatnosti su protuzakonite'

Komentara 5

XN
xnet0822
17:47 16.03.2015.

I sve reklame o klađenju i prijetnje smrću, to ste zaboravili napisati !

IV
ivanpetani83
23:09 18.03.2015.

Ja isto imam ''more'' prijetnji neke osobe pa mi i dalje šalje prijetnje. Naravno prijavljujem ih pa ništa od toga, opet ta osoba nastavlja s prijetnjama!

RO
roljanov
01:51 17.03.2015.

sloboda.hr novinari i stampa ne iznose uvredljive sadrzaje koje gradjani ne zele da cuju za njih kao sto su novosti o srbijanskim problemima srbija je agresor nad hr. i njenim stanovnistem i molio bi lijepo dase te novine i novinarivinari ne ubacuju samovoljno u tudje privatne profile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije