Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društvena mreža

'Facebookove nove odredbe o privatnosti su protuzakonite'

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL
25.02.2015.
u 10:58

Iz Facebooka kažu da su uvjereni da je nadogradnja u skladu sa važećim zakonima.

Europsko nadzorno tijelo za privatnost u izvještaju tvrdi da su nove Facebookove odredbe o privatnosti koje su na snagu stupile nadogradnjom (updateom) krajem siječnja ''protuzakonite'', javlja Metro.

Otkrili su naime da je ''prevelik teret'' stavljen na korisnike koji su svoje objave htjeli učiniti privatnima i zaključili da društvena mreža krši europske zakone.

Analizu novih pravila napravili su stručnjaci sa belgijskog sveučilišta Leuven.

- Facebook stavlja prevelik teret na svoje korisnike. Od korisnika se očekuje da se 'kreću' po kompleksnoj mreži postavki (koja uključuje 'privatnost', 'aplikacije', 'oglase', 'sljedbenike' itd. u potrazi za mogućim njihovim isključivanjem- zaključili su. Stručnjaci sa sveučilišta Leuven također tvrde da Facebook zbog načina na koji prikuplja podatke krši europske zakone.

Iz Facebooka kažu da su uvjereni da je nadogradnja u skladu sa važećim zakonima. 

>> Broj aktivnih oglašivača na Facebooku narastao na 2 milijuna 

>> Lokacijskom uslugom Facebook 'napada' 4square

Komentara 2

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
12:22 25.02.2015.

za amere ne vrijede tuđa pravila i zakoni ono što je u cijelom svijetu terorizam njima je "uvođeje demokracije" a zaštita privatnosti za njih je dopuštenje državi da gura nos u svaki kutak vašeg života za vaše dobro i vašu sigurnost

Avatar eli974
eli974
12:39 25.02.2015.

o kakvoj privatnosti više pričamo pa zar toga još ima!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije