Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plan iz Hannovera

Bild: Teroristi su na stadion htjeli unijeti eksploziv i snimati napad

Njemačka policija
Foto: pixabay
19.11.2015.
u 12:59

Eksploziv je na stadion trebao biti unesen u sanitetskim kolima. Napadima na stadionu trebao je nazočiti i vođa skupine, koji je napade trebao snimati kamerom

Nogometna utakmica između Njemačke i Nizozemske odgođena je zbog naznaka da bi teroristi mogli na stadion unijeti eksploziv i snimati napad, javlja njemački dnevnik Bild pozivajući se na informacije iz ministarstva unutarnjih poslova.

– Skupina terorista, pri čemu se rad o tzv. spavačima, trebala bi na stadion unijeti nekoliko eksplozivnih naprava, a istodobno bi i u središtu Hannovera trebala eksplodirati bomba – navodi dnevnik Bild pozivajući se na tajni dokument Ureda za zaštitu ustavnog poretka, na temelju kojeg je ministarstvo unutarnjih poslova donijelo odluku o odgodi susreta. Informacije o napadima potječu od „jedne strane tajne službe“.

Kako se nadalje navodi, eksploziv je u stadion trebao biti unesen u sanitetskim kolima. Napadima na stadionu trebao je nazočiti i vođa skupine, koji je napade trebao snimati kamerom.

Što se tiče terorista, radi se o pripadnicima njemačke islamističke scene, povratnicima s ratišta u Siriji i vahabitima.

Prema službenim podacima, na stadionu i okolici nije pronađen eksploziv.

Njemački ministar unutarnjih poslova je nakon odgode utakmice objasnio kako ne može govoriti o detaljima ne temelju kojih je donesena ova odluka, jer da bi to „uznemirilo njemačku javnost“.

>> Nakon otkazane utakmice u Hannoveru Merkel sazvala sastanak o sigurnosnim pitanjima

Komentara 4

NN
Neoliberalni Neoagitator
13:15 19.11.2015.

"Pripadnici njemačke islamističke scene". Što je to? Nešto kao "pripadnici njemačke punk scene" ili pripadnici "njemačke jet set scene"?

DU
Deleted user
14:56 19.11.2015.

Izrazi zahvalnosti njemackom narodu. Sto su ih primili prije i sto ih primaju i dalje!

DA
danebi
16:58 19.11.2015.

Inace BILD je jako postovana i seriozna stampa, nemas kaj. Financirana od CIA. Za sve one koji nemaju ni osnovnu skolu je bas onako super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije