Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAMO UDARNI SASTAV

Dalić prelomio koga šalje u 'rat' za nokaut-fazu: Ovo je prvih 11 Hrvatske i sastav za budućnost reprezentacije!

01.12.2022.
u 11:47

Dan je odluke, a ovo je sastav koji je odabrao Zlatko Dalić kako bi osigurao plasman u osminu finala

Hrvatska danas od 16 sati igra ključnu utakmicu za prvo mjesto u skupini protiv uzdrmane ekipe Belgije. Pobjedom bi naša momčad mogla izborili čelnu poziciju i, nadajmo se, lakšeg suparnika u osmini finala svjetskog prvenstva. Večernji i njegov reporter iz Katara, Tomislav Dasović, doznali su sastav za okršaj protiv crvenih vragova, a pravi raritet je činjenica da Zlatko Dalić nije ništa mijenjao u odnosu na prošlu utakmicu kada su slavili pobijedivši Kanadu.

Naravno, pobjednički sastav ne iziskuje promjene, no izbornik je redovito uvodio nova rješenja čak i u Rusiji 2018. godine kada smo postali svjetski viceprvaci. Sada je pronašao postavu koju možemo nazvati udarnom, riješio je dileme na desnom krilu, a za sada i na stoperskoj poziciji te konačno i u vrhu napada, gdje je od oproštaja Marija Mandžukića izrotirao sve što je imao i izmišljao špicu reprezentaciji.

 

Svaki protivnik iziskuje posebnu pripremu i reakciju, ali Hrvatska je najopasnija kad nametne svoju igru i zato je važno da se zna tko ga na terenu predstavlja. Konačno znamo kako izgleda standardna, najopasnija Hrvatska na najvećem turniru na svijetu, a kostur će zadržati i u budućnosti nakon tihe, ali uspješne smjene generacija koju Dalić provodi od Rusije. 


>> VIDEO: Legenda hrvatskog i belgijskog nogometa Branko Strupar najavljuje utakmicu Belgije i Hrvatske


Dakle, početni sastav zapravo je preslika s prošlog susreta, a bit će ovakav: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozović, Modrić, Kovačić – Kramarić, Perišić, Livaja.  U prijevodu, Dalić ide s isprobanom varijantom i Livajom u vrhu napada te Kramarićem kao svojevrsnom lutajućom špicom. Dobra je vijest da su svi spremni te da svi redovito treniraju, probleme s ozljedama imali su Domagoj Vida i Nikola Vlašić, ali to je pitanje prošlosti i mogu dati svoj maksimum ako dobiju priliku s klupe. 

Foto: Hrvatske Šume

– Svaka utakmica je bitna. Tako je i ova utakmica posebna za mene. Ne znamo što se događa u Belgiji, nije to naša briga, ne tiče nas se. Mi smo fokusirani na to da odigramo dobru utakmicu..Belgija je po Fifinu koeficijentu jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, odlična su momčad, imaju puno samopouzdanja i velika imena, to govori o svemu – poručio je Vlašić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

– Belgija je pobijedila u prvoj utakmici, ima tri boda i može proći dalje. To je ekipa s previše iskustva i s previše dobrih igrača da bi ih se tako lako otpisivalo. Možda nisu u nekoj formi, ali u jednoj utakmici na velikom natjecanju svi mogu iskočiti i napraviti svakom probleme, tako da moramo biti jako, jako oprezni, Imamo danas i sutra još vremena dogovoriti detalje i krenuti spremni u utakmicu – najavio je utakmicu Pašalić.

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> VIDEO: Razgovarali smo s Belgijcima u Bruxellesu: Hrvatska prolazi jer igrači su nam stari, nema kemije

Komentara 19

Avatar feudalac
feudalac
08:04 01.12.2022.

Nadam se prolasku Hrvatske u drugi krug iako je Dalić izabrao teži put. Protiv Maroka nije imao što izgubiti a mogli smo puno dobiti da je malo više riskirao, i s tim bodom moramo dobiti Belgiju.

DU
Deleted user
07:40 01.12.2022.

Danas ranije s posla doma i na utakmicu. Ako ne budemo mogli, gledat ćemo u firmi. Držimo palčeve.

Avatar MRBEAN24
MRBEAN24
07:56 01.12.2022.

Bojim se da ćemo po Hrvatskom sindromu daviti loptu dok smo u posjedu, samo da ne primimo gola a kada ga primimo, e onda će počet igrati kada će biti upitno dali ćemo zabiti i proči dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije