Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV STIPIĆ

Komentator HRT-a: Nemamo najbolji vezni red na svijetu, a da sam Dalić, ovaj igrač obavezno bi bio u prvih 11

Foto: HRT screenshoot
1/4
27.11.2022.
u 08:26

Trener latvijske Aude jučer je na HRT-u ponudio svoj sastav za utakmicu protiv Kanade. Zamijenio bi desnog beka i u napad stavio dva dinamovca. Evo što je rekao za Kovačića.

Tomislav Stipić, bivši trener Slaven Belupa koji vodi Audu u Latviji, bio je gost HRT-ove emisije Qatara nakon posljednje konferencije hrvatske reprezentacije uoči dvoboja s Kanadom na Svjetskom prvenstvu.

>> VIDEO: Dario Šimić: 'Nadam se da Kanada ne može protiv ponoviti utakmicu kao protiv Belgije'

Otkrio je koga bi danas uvrstio u sastav i kakve bi sve kadrovske promjene napravio u odnosu na utakmicu s Marokom. U prvih 11 po njegovom mišljenju upadaju Stanišić i Majer. 

- Prije svega bih htio reći da sam ja najveći navijač hrvatske reprezentacije i samo želim pobjedu protiv Kanade. Ja bih stavio Stanišića na desnog beka jer je po prirodi igrač koji će bolje zaustaviti ogromnu energiju, dinamiku i brzinu Kanade na toj strani. Ulijeva mi veliku odgovornost, posebno defenzivno. Stavio bih Lovru Majera. Ja bih taj takozvani najbolji vezni red malo razbio jer ja ne vjerujem da je to najbolji vezni red na svijetu. Možda nekad, u ovom trenutak definitivno ne - izjavio je.

Dotaknuo se Kovačića, a u napadu bi krenuo s Petkovićem.

-  Ako gledate recimo Kovačića, ako vidite detalje na primjer u 85 utakmica postigao je tri gola kao vezni igrač. To je jako, jako skromna statistika. Vidite recimo Lovro Majer ima 12 utakmica u reprezentaciji i tri gola. Meni je malo žao što ga vidimo kao budućnost Hrvatske, on je već i sadašnjost. On daje ritam, može napraviti promjenu, u uskom prostoru iznuditi i razviti nešto nepredvidivo. Taj dečko bi po mome trebao biti u prvih 11 i to na desetki, iza napadača. Desno krilo ili Oršić ili Pašalić, a gore bih stavio Petkovića.

Foto: Reuters/PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić izjavio je kako viceprvaci svijeta zaslužuju respekt, razočaran ranim terminom prve utakmice. 

- Veliki kompliment izborniku. Vidi se da ima iskustvo i gard i to je potrebno. Taj termin nam ne leži, to je nešto što nam oduzima kvalitetu na terenu - zaključio je Stipić.

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 20

DI
Diosiario
19:40 01.12.2022.

Meni sami nije jasno gdje vi novinari nalazite ovakve bolide kojima ne samo da nisu poznate osnove nogometne igre, nego im nisu poznate ni osnove hrvatskog jezika. Neki dan ovaj Stipić na televiziji je rekao riječ "uopšte", tu riječ nisam čuo dobrih 30 možda čak ni 35 godina, prema tome taj lik niti zna govoriti jezik a kamoli da nešto mudruje o nogometu. Čim on tebi počne pričati kako je osnovna funkcija veznog igrača davati golove (a što će raditi napadači?) i iz toga izvlačiti zaključke kako Kovačić nije dobar igrač, to istog trena treba takav intervju prekinuti i uopće ga ne davati u javnost, jer netko tko to tvrdi jednostavnonema pojma o temeljnim zakonima i osnovama igre i samim time je smješan, bespredmetan, nevažan. Očito je uspio zavaljati nekakve Estonce ili Latvijce ili koga već, ali jedino takve velesile i može zavaljati, jedino u takvim velesilama ovakva neznalica i može biti trener.

KA
kažemja
10:47 27.11.2022.

Sad će se blitvari javiti i popljuvati lika koji nije spomenuo njihovog boga nogometa Livaju .

AL
Alexei
13:51 28.11.2022.

Igra onaj koji bliže selektor supku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije