Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije

Šest reprezentacija osiguralo nastup na EP-u, čeka se i Hrvatska!

Hrvatska - Mađarska
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
16.10.2019.
u 09:22

Hrvatska sve drži u svojim rukama. Vatreni su vodeći u skupini E i protiv Slovačke kod kuće dovoljan je bod za prvo mjesto i plasman na europsku smotru

Šest reprezentacija osiguralo je nastup na nogometnom EP-u koji se dogodine igra  u 12 gradova (London, München, Rim, Baku, St Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao, Budimpešta).

Prvenstvo se otvara u Rimu, dok će polufinale i finale biti u Londonu.

>> Evo kako će 'srebrni' hrvatski reprezentativci izgledati 2058. godine

Hrvatska - Mađarska
1/25

Hrvatska sve drži u svojim rukama. Vatreni su vodeći u skupini E i protiv Slovačke kod kuće dovoljan je bod za prvo mjesto i plasman na europsku smotru.

No svi smo uvjereni kako Dalićevi izabranici mogu još jednom nadjačati Slovake kao i u Trnavi kada smo pobijedili s 4:0.

Za drugo mjesto u skupni bore se Mađarska, Slovačka, ali i Wales. Mađari koji imaju dva boda više od Slovaka, ali i utakmicu više, u posljednjem kolu igraju kod Velšana. Slovačka i Wales još igraju s Azerbajdžanom.

Engleska reprezentacija je vodeća  u skupni A s 15 bodova i na korak je do plasmana na EP. Engleska ima tri boda više od Češke,  odnosno četiri od Kosova. Možda odlučujuća utakmica za drugo mjesto igra se 14. studenog kada Češka kod kuće dočekuje Kosovo. U posljednjem kolu Kosovo igra protiv Engleske, a Češka gostuje kod Bugarske.

No zato je Ukrajina u skupini B osigurala prvo mjesto s 19 bodova. Za drugo mjesto bore se Portugal i Srbija koji imaju 11, odnosno 10 bodova. U posljednja dva kola Portugalci igraju protiv Litve i Luksemburga, te je teško očekivati da će kiksati u oba dvoboja. Srbiju čekaju susreti protiv Luksemburga i Ukrajine.

U skupini C vode Nizozemska i Njemačka s 15 bodova, dok trećeplasirana Sjeverna Irska ima tri boda manje. U sljedećem kolu Nizozemsku čeka gostovanje  u Sjevernoj Irskoj i bod bi ima bio dovoljan da osiguraju plasman na EP. Njemačka kod kuće igra s Bjelorusijom.

Najneizvjesnije je u skupini D, Irska s utakmicom više ima 12 bodova kao i Danska, dok je Švicarska treća s 11 bodova. Danska u sljedećem kolu igra protiv Gibraltara, a onda gostuje u Irskoj. Švicarska ima lakši raspored, prvo igra protiv Gruzije, a onda ide u Gibraltar.

Španjolska je remijem u Švedskoj (1:1) osigurala Euro, dok bi sljedeći putnik na EP iz skupine F mogao biti poznat nakon sljedećeg kola kada međusobno igraju Švedska i Rumunjska. Šveđani sada imaju bod više od Rumunja, a u posljednjem kolu igraju protiv Ovčjih Otoka dok Rumunjska idu u Španjolsku.

U skupini G je dva kola prije kraja Poljska osigurala plasman na europsku smotru. Austrija je također blizu uspjeha jer ima pet bodova više od Sjeverne Makedonije, Slovenije i Izraela.

Turska i Francuska su na korak od Eura. No vodećim reprezentacijama skupine H za vrat puše Island koji zaostaje četiri boda. Turska u sljedećem kolu igra protiv Islanda.

Belgija i Rusija uvjerljivo su prošli skupinu I i obje reprezentacije su već ranije osigurale odlazak na EP.

U skupini J Italija je uvjerljivo osvojila prvo mjesto sa svih osam pobjeda u dosad odigranim utakmicama. Drugoplasirana Finska je blizu povijesnog uspjeha, dva kola prije kraja imaju pet bodova više od Armenije i BiH. Naime, Finci nikada nisu bili na nekom velikom natjecanju.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

 

Komentara 3

DE
derin
19:18 16.10.2019.

Treba se ići na pobjedu, nikakvo kalkuriranje. Livaković-Barišić, Ćaleta Car, Mitrović, Jedvaj - Modrić, Rakitić(Badelj), Brozović-Perišić, Petković,Vlašić(Brekalo).

DU
Deleted user
15:35 16.10.2019.

Dalic priprema taktiku za 0-0 i zato cemo primiti gol u 93 minuti i biti treci u skupini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije