Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA DOMAĆINSTVA

EKSKLUZIVNO! Rujevica otpada! Doznajemo gdje ćemo ugostiti Slovačku

Poljud i Maksimir
Foto: PIXSELL
1/16
14.10.2019.
u 18:45

Možda je na odluku utjecala i činjenica da Rujevica nije bila sretna za vatrene kada smo igrali ključnu utakmicu protiv Finske za plasman na SP u Rusiji

Odlučujuća utakmica kvalifikacija za Euro između Hrvatske i Slovačke 16. studenog neće se igrati na Rujevici, već u Maksimiru!

Potvrdio nam je to izvor iz HNS-a.

Sve bi trebalo biti službeno kroz koji dan, kada domaćinstvo utakmice u Maksimiru odobri Uefa. U našem su Savezu uvjereni da bi to trebala biti formalnost, jer Uefa je već imala praksu odobravati tako nešto.

Slovački navijači također neće imati ništa protiv, jer umjesto 400-tinjak ulaznica koje su im bile namijenjene za Rujevicu, sada će dobiti 1500-2000 karata.

Jedino što u Rijeci sigurno neće biti sretni oduzimanjem domaćinstva, no promjena je ipak logična.

Maksimirski grijani travnjak najbolje reagira na niske temperature koje su moguće u studenom, a i logičnije je da odlučujuću utakmicu igramo pred 30-ak tisuća ljudi nego pred 8200 u Rijeci.

Rujevici je domaćinstvo dodijeljeno u trenucima kada se očekivalo da će Hrvatska potvrditi plasman na Euro prije posljednjeg kola, ali sada se to promijenilo, pa se zato mijenja i grad domaćin. Možda je na odluku utjecala i činjenica da Rujevica nije bila sretna za vatrene kada smo igrali ključnu utakmicu protiv Finske za plasman na SP u Rusiji. Podsjetimo, nakon tog remija s Finskom stradao je Ante Čačić, a na klupu je stigao Zlatko Dalić.

Utakmica u Maksimiru, a ne na Rujevici, donijet će i veću zaradu Hrvatskom nogometnom savezu, od puno više prodanih ulaznica. U odluci o promjeni domaćinstva pitalo se i igrače, koji su također bili više za Maksimir. Uglavnom, sve će biti službeno za koji dan, a ubrzo nakon toga krenut će i prodaja karata za taj presudni maksimirski dvoboj sa Slovacima.

>>> Pogledajte što je nakon utakmice s Mađarskom rekao Bruno Petković

 

Komentara 82

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
18:52 14.10.2019.

Mogli su dat Splitu što se mene kao Zagrepčanina tiče. Zaslužili su. Bila je jako lijepa atmosfera.

KU
Kultura
19:13 14.10.2019.

Znaci dali su Rijeci misleci da cemo prije zadnje utakmice biti sve rijeseno. Racun bez krcmara. Bezveze se zamjeraju sredinama.

DU
Deleted user
19:23 14.10.2019.

Dobro i vrlo opravdano rješenje. Nastala je situacija s kojom se nije računalo i na nju je dobro reagirano. Ali kao i uvijek -netko ja za ovu odluku drugi su protiv te odluke. Oni koji su sada protiv te odluke bi - da je utakmica ostavljena Rijeci - kasnije kritizirali zašto nije odigrano u Zagrebu, jer: došlo bi više gledatelja... itd, itd!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije