Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodna situacija

Dalić u ključnu utakmicu mora bez prvog stoperskoga para, evo tko su alternative

Hrvatska - Mađarska
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/4
15.10.2019.
u 14:56

Među kandidatima za mjesto stopera bit će sigurno i igrač Osijeka Mile Škorić, koji je bio na klupi protiv Walesa. Poziv bi mogao stići i Nikoli Katiću, standardnom članu vodećeg kluba škotske lige Rangersa.

Nakon remija u Walesu (1:1) izbornik Zlatko Dalić najrazočaraniji je bio zbog činjenice da je za ključnu utakmicu sa Slovačkom 16. studenog ostao bez prvog stoperskog para Lovren-Vida.

– Izostanak oba stopera neugodna je situacija, Lovren je dobio karton zbog prigovora, to su stvari koje se moraju izbjeći – poručio je Dalić koji zna kakve ga brige očekuju kod sastavljanja posljednje linije za tu odlučujuću utakmicu.

Katić, Pavlović, Ćaleta-Car...

Sudeći prema sadašnjoj formi igrača koji su u krugu reprezentacije, najizglednije je da će stoperski par činiti Matej Mitrović i Dino Perić. Mitrović se oporavio od ozljede zbog koje je propustio Mađarsku i Wales te je siguran starter za utakmicu sa Slovačkom, dok bi Perića od prvih 11 mogla udaljiti možda jedino činjenica da još nije odigrao ni minute za A-reprezentaciju.

A debitirati u tako važnoj utakmici možda nije idealno. No Perić je prošle i ove sezone pokazao sjajnu formu, odigrao je za zavidnoj razini i desetak europskih utakmica pa je sigurno da se može suprotstaviti i Slovacima.

Mala je mogućnost da umjesto Perića mjesto drugog stopera igra Tin Jedvaj, ali onda bi desnog beka morao igrati Karlo Bartolec, koji realno u utakmicama u kojima je dobio šansu nije pokazao da je top reprezentativna klasa.

Među kandidatima za mjesto stopera bit će sigurno i igrač Osijeka Mile Škorić, koji je bio na klupi protiv Walesa. Poziv bi mogao stići i Nikoli Katiću, standardnom članu vodećeg kluba škotske lige Rangersa.

Legendarni Steven Gerrard stalno hvali Nikolu, pa je sigurno na oku i Daliću.

A sada se tek vidi kolika je šteta što se Duje Ćaleta-Car sam izbacio iz A-reprezentacije. Odnosno, Dalić ga je na neki način prekrižio nakon što je Šibenčanin odbio igrati za mladu vrstu na ljetošnjem Europskom prvenstvu.

Ćaleta-Car u posljednjih mjesec-dva ustalio se u prvom sastavu Marseillea, nedavno je čak i zabio prvijenac za tog francuskoga prvoligaša. U dobroj je formi, ali vrlo je neizvjesno hoće li ga Dalić zbog aktualnih problema sa stoperima vraćati u reprezentaciju.

Kao neko novo rješenje u obzir dolazi još jedan igrač iz francuske Ligue 1, stoper Angersa Mateo Pavlović. Bivši igrač Zagreba igra u odličnoj formi, a njegov Angers na senzacionalnom je trećem mjestu, odmah iza PSG-a i Nantesa.

Potencijalni kandidati su i Mateo Barać (Rapid Beč), te Marin Pongračić (RB Salzburg).

A je li moguće rješenje i Vedran Ćorluka, koji u dresu Lokomotiva standardno igra Ligu prvaka, te je najiskusniji od svih nabrojenih. Sigurno da bi bez problema odradio tih 90 minuta, ali pitanje je ima li ga smisla vraćati u reprezentaciju zbog jedne utakmice.

Logičnije je da se Dalić okrene rješenjima za budućnost, kao što je i sam najavio.

Brekalo ili Rebić?

Osim s pozicijom stopera, Dalić će dvojbe imati još na dvije pozicije. Prva je hoće li ofenzivnog veznjaka Vlašića staviti u prvih 11, a Rakitića poslati na klupu. Bude li Raketa i idućih mjesec dana na klupi Barcelone, takvo rješenje čini se logičnim.

Uz Vlašića, naš najbolji pojedinac protiv Walesa bio je Josip Brekalo, no za Slovake zasad je izglednije da će poziciju krilnoga napadača zauzeti Ante Rebić.

Komentara 7

DE
derin
17:24 15.10.2019.

Mitrović i Ćaleta Car. Mitrović redovito igra u Bruggeu i igrao je u onoj ključnoj utakmici u Ukrajini, Ćaleta Car možda i naš najbolji stoper, također redovito igra u Marseilleu. Možda su čak bolji i od Lovrena i Vide. Sad nije vrijeme za pametovanja, već da svi skupimo za jedan cilj.

IT
I-To
09:15 16.10.2019.

O Repki nezreba niti pisat smrdi do neba u Dalića sam vjerovao ali čisto razočatenje.

CR
Cromarijo
15:51 15.10.2019.

Konačno je došal kraj Vidi i Lovrenu najbolja šansa Daliću da im se zahvali sad mogu zauzet mjesto na tribini sa Čorlukom i Manđukićem tako bi bili najbolje pojačanje za budućnost .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije